Smršt nových modelů od Aceru

21. 5. 2007 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Stanislav Kepák

Acer také zareagoval na nově příchozí Centrino Santa Rosa a vydává nové modely. Ty však nedostanou jen nové vnitřnosti, ale také nový, líbivější, kabátek.

Smršt nových modelů od Aceru

Aspire 5920 bude vhodný pro hraní her, a zapadne krásně do středního segmentu trhu. Displej o úhlopříčce 15,4", procesor Core 2 Duo, volitelně HD-DVD mechanika, reproduktory s Dolby Home Theatre Virtual Surround, to vše z něj dělá ideální domácí multimediální stroj. Grafická karta GeForce 8600M-GT 512MB, jak už bylo řečeno, vystačí na hraní všech moderních herních titulů.

Aspire 5720 pak ponese buďto integrované grafické jádro, nebo dedikované karty od konkurenční AMD-ATi. Ostatní parametry budou obdobné jako u předchozího modelu a ochuzeni nebudete ani o webovou kameru.

Máte rádi větší panel? Potom Vás zaujme nejspíš Acer Aspire 7720. Design Gemstoje je zachován u všech nově uvedených řad. Tento stroj bude oproti menším bratříčkům osaditelný volitelně dvěma disky, či DVB-T tunerem. Na 17" displej bude zobrazovat grafika od AMD-ATi s až 512MB paměti.

Pokud Vám ani 17 palců nestačí, tak 20" širokoúhlý displej by už snad mohl uspokojit. Aspire 9920 s GeForce 8600M-GT 512MB obslouží dva pevné disky, DVB-T tuner a volitelně Acer VOIP telefon. Nebudou chybět modely s HD-DVD mechanikou.

Na všechny notebooky Acer Aspire je záruka 2 roky. Operačním systémem je Windows Vista Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Basic či Windows Ultimate. Nové modely budou na český trh uvedeny postupně v nejbližších měsících.

Krom nich se můžeme těšit také na nové TravelMate s designem ProFile, který je totožný pro celou modelovou řadu. TravelMate 6292 je 12,1“ ultrapřenosný notebook, který bude obsahovat blíže nespecifikovaný Core 2 Duo procesor se sběrnicí 800MHz, až 2GB 667MHz DDR2 RAM a grafickou kartu GMA X3100. Velmi podobný bude o 2" větší Travelmate 6492. Výdrž obou notebooků by se při využití přídavné baterie měla pohybovat kolem 8 hodin.

TravelMate 6592 bude disponovat 15,4“ displejem v kombinaci s grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD X2300. Tento model bude také možné osadit HD-DVD mechanikou. Všechny nové TravelMate notebooky budou dodávané s operačními systémy Windows Vista Basic, Windows Vista Business, Windows Vista Home Premium nebo Windows XP Professional Edition.

Dostupnost nových TravelMate pro ČR není zatím známá.

Zdroj: TZ Acer, LaptopLogic

Branislav Brna, Stanislav Kepák

Krátké zprávy

Diskuse