Microsoft přináší netradiční mobilní myš Arc Mouse

11. 9. 2008 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Společnost Microsoft se nezabývá jenom vývojem softwaru, ale mezi uživateli je známa také jako výrobce kvalitního externího příslušenství. Tentokrát inovovala svou rodinu mobilních myší o dva přírůstky <b>Arc Mouse</b> a <b>Wireless Mobile Mouse 3000</b>.

Microsoft přináší netradiční mobilní myš Arc Mouse

Patřičnou pozornost si vyžádá zejména Arc Mouse díky své skutečně netradiční konstrukci. Je totiž rozdělena na dvě části spojené otočným kloubem, což napomáhá malým rozměrům a snadnému přenášení. Před používáním se zadní část odklopí od zbytku těla a uživatel získá podstatně větší myš. Jak to bude s její stabilitou a zda už nebude konstrukce příliš vysoká pro příjemné držení si bude muset každý vyzkoušet sám. Připojení je bezdrátové pracující na frekvenci 2,4GHz s dosahem 9 metrů. Na boku se ukrývá třetí tlačítko a mini přijímač do USB portu lze během přenášení uschovat do spodní části myši. Podrobnější fotografie jsou k prohlédnutí na oficiálních stránkách.

Druhá novinka Wireless Mobile Mouse 3000 je cestovní myš s normálním designem, ve srovnání s Arc Mouse tak působí poměrně nezáživně:). Třetí tlačítko se ukrývá netradičně za kolečkem, na spodní stranu lze při přenášení ukrýt USB přijímač bezdrátového přenosu. Zamrzí pouze jeho stále přetrvávající větší rozměry. Optimalizace byly zaměřeny na výdrž, na baterii by tak nová „třítisícovka“ mohla vydržet až 6 měsíců.

Microsoft Arc Mouse se objeví ve dvou barevných variantách - černé a tmavě červené, obě za částku 60 dolarů (asi 1000 Kč). Wireless Mobile Mouse 3000 přijde v jediné černo-stříbrné kombinaci, zato bude levnější. Vyjde na polovinu, tedy 30 dolarů (500 Kč).

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse