MID Lenova se jmenuje Pocket Yoga

17. 3. 2009 03:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Minulý týden unikly na internet velmi nekvalitní fotografie <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0312-pripravuje-lenovo-maly-mid" target="_blank">malého MID</a> (Mobile Internet Device) značky Lenovo. Nyní se na firemním blogu vyjádřil Johnson Li, ředitel pekingského vývojového centra Lenova, že vyobrazené zařízení je dva roky starý designový koncept.

MID Lenova se jmenuje Pocket Yoga

MID nazvaný Pocket Yoga disponuje značně širokoúhlým dotykovým displejem a hardwarovou klávesnicí, přičemž kloub obrazovky je otočný o 360 stupňů. MID je tak možno použít v rozloženém stavu jako klasický notebook, nebo přiklopit displej z druhé strany na tělo a vytvořit miniaturní tablet. K ovládání obrazovky poté slouží dotykové pero. Vrchní strana Pocket Yoga je potažena kůží a v zavřeném stavu je překryta koženou sponou, která se dá po sundání použít jako myš.

Podle Li jsou práce na Pocket Yoga již ukončené, což může znamenat, že výroba tohoto MID byla definitivně zamítnuta, nebo naopak že je vše připraveno na započetí výroby. Druhá možnost by byla zajímavější...

Další fotografie Pocket Yoga jsou ke shlédnutí na blogu Lenova.

Zdroj: reghardware.co.uk

Krátké zprávy

Diskuse