Intel vytvořil fond na podporu Ultrabooků ve výši 300 milionů dolarů

12. 8. 2011 03:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vít Holubovský

Fond se bude zaměřovat na podporu inovace v této nové kategorii osobních počítačů. Hlavními oblastmi, do kterých bude fond investovat, jsou dotykové technologie, zvýšení úložné kapacity a nové baterie s výdrží až celý den.

Intel vytvořil fond na podporu Ultrabooků ve výši 300 milionů dolarů

Intel již v minulosti vytvořil úspěšný koncept mini notebooků s úspornými procesory Intel Atom. Ty jsou však v poslední době stále více vytlačovány tablety postavenými na konkurenční platformě ARM. Intel nyní přechází do protiútoku a jeho hlavní zbraní je nová kategorie nazvaná Ultrabook, o které Vás průběžně informujeme. Jedná se o tenké, lehké a elegantní 11" - 13" notebooky s výkonnými procesory Intel Sandy Bridge, dlouhou výdrží a příznivou cenou.

O tom, že to Intel s Ultrabooky myslí skutečně vážně nasvědčuje i založení 300 milionového fondu určeného na rozvoj technologií pro tato zařízení. Prioritami jsou dotykové technologie pro usnadnění ovládání a zvýšení uživatelského komfortu, nárůst výdrže na akumulátor až na celý den a zvětšení úložné kapacity při zachování tenkého designu okolo 20 mm.

Intel rozdělil svou strategii pro Ultrabooky do 3 základních fází:

  • Podzim 2011 - Uvedení prvních Ultrabooků postavených na procesorech Intel Sandy Bridge.
  • Q1 2011 - Inovace novou generací procesorů Ivy Bridge vyráběných 22 nm technologií nabídne nižší spotřebu, lepší vizuální výkon, rychlejší odezvu a v neposlední řadě i vyšší úroveň zabezpečení.
  • 2013 - První Ultrabooky postavené na architektuře Haswell (22 nm) slibující mimo jiné snížení spotřeby až o 50% v porovnání se současnými procesory.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse