Universal Storage Module (USM) s Verbatim

28. 2. 2012 20:05    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Nové USM pevné disky od Verbatimu nabízejí uživatelům zcela flexibilní a upgradovatelné úložné řešení, které je možné připojit prostřednictvím různých externích rozhraní nebo také interně přes rozhraní SATA.

Universal Storage Module (USM) s Verbatim

Disk se připojuje k různým zařízením stejným způsobem jako standardní externí disk použitím měnitelných nástavců a kabelů kompatibilních s USB 3.0, FireWire a Thunderbolt, které se jednoduše připojí k USM disku. Velkou výhodou USM disku je možnost jeho připojení k zařízením, jako jsou TV, herní konzole, set-top boxy, stolní počítače, notebooky nebo jiná spotřební elektronika vybavená USM slotem. V případě připojení přes SATA rozhraní dosahují přenosové rychlosti výjimečných hodnot.

USM je otevřený standard, jehož specifikaci definovalo neziskové průmyslové konsorcium Serial ATA International Organization (SATA-IO) ve spolupráci s téměř 200 předními technologickými společnostmi. "V budoucnu uvidíme stále více výrobců spotřební elektroniky, jejichž produkty obsahují USM sloty, a tím vytvářejí nový standard pro datová média," vysvětluje R\xFCdiger Theobald, marketingový ředitel společnosti Verbatim EUMEA.

Krátké zprávy

Diskuse