ASUS PadFone, mobil v těle notebooku, míří na český trh

9. 8. 2012 19:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

ASUS PadFone je smartphone vybavený 4,3" Super AMOLED qHD displejem, dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz a grafickou jednotkou Adreno 225. Zařízení pracuje na operačním systému Android 4.0 od společnosti Google. Po vložení smartphonu do dokovací stanice PadFone Station se PadFone promění v 10,1" tablet. K PadFone lze navíc připojit odnímatelná klávesnice, čímž se zařízení promění v notebook.

ASUS PadFone, mobil v těle notebooku, míří na český trh

Tisková zpráva dále říká: "PadFone Station používá pro přístup k internetu připojení 3G ve smartphonu PadFone, takže budete potřebovat pouze jeden datový tarif pro dvě zařízení. To představuje nemalé úspory oproti běžnému řešení, kde každé zařízení (tablet + telefon) využívá svůj vlastní datový tarif." ... s tím ale nemohu zcela souhlasit, protože pokud máte doma dvě autonomní zařízení, mohou je používat dva lidé v jednu chvíli. PadFone Station (tablet) je totiž "jen" větším zobrazovacím zařízením, které nemá vlastní procesor a samostatně bez vložení mobilu "neumí nic".

K dokovací stanici PadFone Station lze připojit také dokovací klávesnice, s níž se PadFone promění v přenosný počítač s QWERTY klávesnicí. Dokovací klávesnice navíc rozšiřuje kapacitu baterie až 9krát, a je vybavena USB porty a čtečkou karet. Přídavnou baterii a další porty obsahuje také PadFone Station. Pokud jsou spojeny všechny části dohromady, uvádí výrobce celkovou výdrž na baterie až 102 hodin.

Zajímavým příslušenstvím je PadFone Stylus Headset – dotykové pero s technologií Bluetooth, které slouží nejen ke kreslení a psaní, ale zároveň i jako sluchátko příjem hovorů, pokud uživatel používá zařízení v podobě tabletu nebo notebook. Vydržet by měl 7 hodin hovoru a dobít ho lze přes Micro USB (cca za 2 hod).

Na českém trhu se bude sada Padfone prodávat za doporučenou cenu 17.990,- Kč s DPH. Tato sada bude obsahovat Padfone smartphone, Padfone docking station („tablet“), stylusové pero a pouzdro jako bonus. Dokovací klávesnici lze přikoupit za doporučenou cenu 2 990 Kč s DPH. Náhradní "Stylus" v případě ztráty zatím oficiálně dokoupit nelze.

Krátké zprávy

Diskuse