HP se rozdělilo na dvě společnosti!

6. 10. 2014 16:09    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

O čem se přes rok spekulovalo, se dnes stalo oficiálně skutečností: počítačový gigant Hewlett-Packard se rozdělil na 2 části HP Inc. a Hewlett-Packard Enterprise.

HP se rozdělilo na dvě společnosti!

Pod HP Inc. budou spadat stávající divize PC a tiskáren, povede je Dion Weisler. Podle nového ředitele nová společnost umožní lidem "vytvářet, interagovat a inspirovat, jako nikdy předtím", protože nyní jsme svědky "definujícího momentu v odvětví, kdy zákazníci vyhledávají inovace, které jim umožňují být více mobilní, připojení a produktivní a současně umožňující lepší propojení mezi prací a zábavou".

Oproti tomu Hewlett-Packard Enterprise je novou společností, pod kterou budou spadat veškeré aktivity orientované na korporátní zákazníky. Novou firmu povede stávající CEO HP, Meg Whitman. Podle něj bude nová firma "jednodušší a obratnější partner" svých zákazníků, kterým pomůže k "maximálnímu využití příležitostí přinášených cloudem, big daty, bezpečností a mobilitou v novém stylu IT".

Rozdělení společností proběhne do konce fiskálního roku 2015. Od prvních slov o restrukturalizaci v roce 2012 se HP zbavilo 55 000 zaměstnanců.

Zdroj: Dailytech

Krátké zprávy

Diskuse