Microsoft chce s Windows 10 sjednotit uživatelské prostředí pro veškerou elektroniku připojitelnou k internetu

1. 10. 2014 09:58    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Microsoft odhalil příští verzi operačního systému Windows, Windows 10, a poskytl první pohled na Technical Preview verzi pro počítače. Ta je dostupná od 1. října 2014 a klade důraz především na vylepšení pro firmy, jako je lepší uživatelská zkušenost, zvýšená bezpečnost a možnosti správy.

Microsoft chce s Windows 10 sjednotit uživatelské prostředí pro veškerou elektroniku připojitelnou k internetu

Microsoft dále představil Windows Insider Program (WIP), prostor pro největší otevřenou spolupráci, jehož prostřednictvím je možné pomoci utvářet finální podobu produktu tak, aby co nejlépe odpovídal potřebám zákazníků. Účastníci tohoto programu obdrží Technical Preview verzi Windows 10 a průběžný přístup k novým sestavením (buildům) v průběhu vývojového cyklu za účelem poskytnutí zpětné vazby.

Windows 10 se přizpůsobuje zařízením, která zákazníci dnes běžně používají - od Xboxu přes počítače, telefony až po malá zařízení. Windows tak poběží na nejširším spektru zařízení počínaje internetem věcí (Internet of Things) až po celosvětová podniková datová centra. Microsoft současně přináší jednotnou aplikační platformu pro vývojáře na všech těchto zařízeních se sjednoceným aplikačním obchodem. Vývojáři tak budou schopni vytvářet aplikace pouze jednou a nasazovat je jednoduše napříč všemi typy zařízení. Hledání v aplikacích, nákup a jejich aktualizace tak má být pro uživatele jednodušší.

Krátké zprávy

Diskuse