Windows 10 se bude vtírat ještě víc

14. 11. 2015 13:35    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Windows 10 vypustil Microsoft v červenci a stále se jedná o poměrně mladý systém. Pro uživatele Windows 7 a Windows 8.1 je zdarma, ale Microsoft už od počátku tlačí nový systém i nepříjemnou ikonkou v ovládací liště. A bude hůř.

Windows 10 se bude vtírat ještě víc

Microsoft by totiž rád dostal Windows 10 na 1 miliardu počítačů a tak se s pouhou ikonkou už dlouho nespokojí. Přijdou kroky jak nový systém dostat do povědomí a „vnutit“ ho. Původně bylo potřeba se k upgradu zaregistrovat a vyčkat na schválení. Nyní už půjde upgrade provést okamžitě a bez čekání. Později Microsoft zařadí Windows 10, mezi volitelné aktualizace systému. Ty se tedy ještě sami nestáhnou, ale budou se muset odmítnout.

Na počátku roku už však bude Windows 10 zařazen mezi doporučené aktualizace a při nastavení automatických aktualizací se instalace sama stáhne a bez přičinění uživatele asi i nainstaluje. To také může být problém, pokud je uživatel připojen skrz mobilní internet s omezením přenosu dat. Microsoft se prostě nechce smířit s tím, že na nové Windows přejdou jen ti, kteří ho opravdu chtějí.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse