TP-LINK Archer C3200 - třípásmový Wi-Fi router s přenosovou kapacitou přes 3 Gbit/s

17. 4. 2016 08:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

TP-LINK uvedl na český trh nový třípásmový Wi-Fi router Archer C3200. Technologie tří pásem spolu s gigahertzovým dvoujádrovým procesorem doplněným o tři koprocesory umožňuje připojit do sítě více zařízení s příslibem dostatku výkonu a přidělení nejlepšího aktuálně dostupného kanálu. Extravagantním vzhledem a cenou cílí na technologické fanoušky.

TP-LINK Archer C3200 - třípásmový Wi-Fi router s přenosovou kapacitou přes 3 Gbit/s

Router Archer C3200 podporuje standard Wi-Fi 802.11ac, která umožňuje přenos dat ve dvou pásmech, 2,4 GHz a 5 GHz. Router využívá současně dvě pásma 5 GHz (každé 1300 Mbit/s) a jedno 2,4 GHz (600 Mbit/s). Do sítě se může připojit více zařízení najednou. Mezi jednotlivá pásma lze rozdělit provoz tak, aby všechny typy služeb a aplikací měly zajištěnou optimální kapacitu.

Vybaven je 6 sklopnými externími anténami, které zajišťují dosah signálu a jeho stabilitu. Výčet konektorů začíná jedním USB portem typu 2.0 a jedním typu 3.0, k nimž lze připojit například sdílenou místní tiskárnu nebo externí pevný disk. K dispozici jsou i čtyři standardní ethernetové porty RJ 45 o rychlosti 1 Gbit/s. Nastavení lze provést pomocí webového rozhraní nebo mobilní aplikace TP-LINK Tether pro systémy iOS či Android.

Zařízení je již k dispozici v prodejní síti. Společnosti TP-LINK stanovila doporučenou koncovou cenu na luxusních 6.899,- Kč.

Krátké zprávy . Příslušenství

Diskuse