DELL Alienware 13 OLED - první herní notebook s OLED LCD, aby černá byla černou

19. 6. 2016 07:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Herní značka Alienware slaví tento rok 20 let na trhu a při této příležitosti představila na herním veletrhu E3 v Los Angeles nové produkty svého ultimátního hráčského portfolia. V ČR by měl být dostupný již v průběhu července tohoto roku.

DELL Alienware 13 OLED - první herní notebook s OLED LCD, aby černá byla černou

Alienware 13 OLED je prvním herním notebookem, který spojuje OLED technologii displeje vyrobenou ve spolupráci se Samsungem. Výhoda OLED technologie spočívá v tom, že každý pixel svítí samostatně sám o sobě (doposud používané technologie mají centrální podsvícení celého LCD). Díky tomu dosahují OLED displeje reálné černé barvy, protože když má pixel zobrazit černou, tak se prostě vypne a zhasne. Následkem toho lze dosáhnout znatelně většího kontrastu a sytosti barev. Konkrétně u tohoto notebooku uvádí výrobce kontrastní poměr až 100 000:1. Hráči s takovým notebookem získají také výrazně rychlejší odezvu (výrobce uvádí 1ms). OLED displeje také mohu být výrazně tenčí.

DELL k tomuto notebooku nabízí Alienware Graphics Amplifier, což je externí box, který nabízí navýšení grafického výkonu připojením jakékoliv PC grafické karty.

Krátké zprávy

Diskuse