MSI již prodává VR ready notebooky s certifikací Intel i NVIDIA pro HTC Vive

14. 5. 2016 08:18    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

VR headsety k připojení na PC jsou již na některých e-shopech k nalezení, ale zatím schází na skladech. Pozor, VR headset pro připojení k PC jsou zásadně jiný produkt než headsety určené pro vložení mobilu. PC VR headsety mají vlastní zobrazovací jednotky a elektroniku pro snímání pohybu. HTC Vive by se měl v ČR oficiálně představit už cca za 14 dní. Na český trh se také blíží VR brýle Oculus Rift HD a Sony PlayStation VR (jen pro PlayStation).

MSI již prodává VR ready notebooky s certifikací Intel i NVIDIA pro HTC Vive

MSI v souvislosti s tím ohlásilo, že již má dva notebooky otestované a schválené pro provoz s VR brýlemi. Teoreticky by pro provoz VR měly vyhovovat notebooky s již s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX970. První ohlášený notebook má však kartu o stupeň vyšší, jedná se o 17.3“ model MSI GT72S Dominator Pro G s procesorem Intel Core i7 6820HK Skylake a desktopovou grafikou NVIDIA GeForce GTX 980 a lze již koupit. Druhým modelem je výrazně robustnější 18.4“ model MSI GT80S 6QF TITAN SLI s procesorem Intel Core i7 6920HK Skylake a dvěma grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 980, jeho cena již přesahuje částku 150 tis Kč a je na objednání. Na webu Intel je jako VR certifikovaný notebook k nalezení také 17.3“ model MSI Workstation WT72 6QM s procesorem Intel Xeon a grafikou NVIDIA Quadro M5000M, v ČR zatím nabízen není.

Notebook MSI GT72S jsme testovali ve variantě s mobilní verzí grafiky NVIDIA GeForce GTX 980M v recenzi MSI GT72S - maximální herní výkon s mobilní grafikou a v tichém balení.

VR ready notebook nedávno ohlásil také Acer viz článek Acer Predator 17 X - přetaktovatelný notebook s 4K UHD LCD, NVIDIA G-SYNC a podporou VR.

Krátké zprávy

Diskuse