Stříbrná opět doplní černou, herní značka znovu útočí na business třídu, notebook MSI Prestige PS42

8. 6. 2018 06:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Tradiční výrobci pracovních notebooků, se stále více snaží pronikat do segmentu herních notebooků, naproti tomu nový tenký notebook stříbrné barvy od MSI, opět zkusí štěstí ve vodách pracovních manažerských notebooků. Silná image a úspěch na poli herních notebooků, opět přivedli MSI ke snaze prorazit i do dalšího segmentu trhu, a proto po letech připravilo zcela nový model, určený více pro práci než zábavu.

Stříbrná opět doplní černou, herní značka znovu útočí na business třídu, notebook MSI Prestige PS42

Naposledy jsme v redakci testovali MSI notebook, s ambicemi zasáhnout do trhu pracovních notebooků, téměř před třemi lety v roce 2015 viz Recenze: MSI Prestige PE60-2QE - skrytý hráč se záměrně decentnějším vzhledem. Mezi tím design notebooků pokročil mílovými kroky kupředu a nový PS42 ve srovnání s PE60 vypadá výrazně lépe.

notebook MSI Prestige PS42 - pohled na pracovní plochu, klávesnici
notebook MSI Prestige PS42 - pohled na pracovní plochu, klávesnici

Nejen vzhledem živ je člověk a tak se MSI s PS42 zaměřilo více i na mobilitu a zvolilo 14" Full-HD (1920 x 1080 px) IPS displej (dle mého soudu optimální velikost pro pohodlnou práci na cestách). Jako většina výrobců se i MSI přizpůsobuje trendu tenkých rámečků kolem displeje, díky tomu byla webkamera přesunuta do spodního okraje víka. Pro herní notebooky MSI je tradiční barvou spíše černá, stříbrné tělo pracovně cestovního PS42 je dáno použitým materiálem, hliníkem. Celková udaná váha činí 1,19 kg.

notebook MSI Prestige PS42 - grafické znázornění systému chlazení
notebook MSI Prestige PS42 - grafické znázornění systému chlazení

Dostupných oficiálních informací je prozatím poskrovnu (v době psaní článku), nicméně to hlavní se ví. Procesor bude z 8. generace mobilních Intel Core, v nejvyšší konfiguraci má jít o Core i7, velmi pravděpodobně model Intel Core i7-8550U. Grafickým čipem bude NVIDIA GeForce MX150, což sice není přímo herní, ale spousty her v základním rozlišení, si s ním slušně zahrajete. Poměrně netradičním v tomto segmentu notebooků, je použití dvou ventilátorů pro chlazení.

notebook MSI Prestige PS42 - pohled na levý bok
notebook MSI Prestige PS42 - pohled na levý bok

Bezdrátové moduly WiFi a Bluetooth jsou dnes již neodmyslitelným standardem, takže je zmiňuji jen pro pořádek, stejně jako SSD (v tomto segmentu určitě). Osobně bych ocenil i 3G/LTE modul. Kapacity SSD a RAM nebyly doposud uvedeny, ale v tomto ohledu jistě bude dostatek prostoru pro nejrůznější konfigurace, aby si vybral každý. Výčet fyzických rozhraní se zdá být dostačující: 2x USB-A, 2x USB-C, 1x HDMI, 1x kombinovaný audio jack, čtečka SD karet a přítomen je i slot pro bezpečnostní KensingtonLock.

notebook MSI Prestige PS42 - pohled na pravá bok
notebook MSI Prestige PS42 - pohled na pravá bok

Dostupnost i cena jsou prozatím tajemstvím, nicméně odhaduji nejpozději přelom srpna a září 2018. Notebook podle fotek vypadá dobře, výbava také odpovídá očekávání a tak rozhodne právě cena a kvalita zpracování, jestli se pracovní notebook MSI tentokrát ujme na trhu lépe. Určitě jej v redakci otestujeme, hned jak to bude možné.

Krátké zprávy . Představení

Diskuse