Staronová značka, záruky zůstávají, Sharp přejmenoval notebooky Tohshiba na Dynabook

29. 5. 2019 06:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

V roce 1985 uvedla Toshiba na trh první přenosný počítač na světě - T1100 a v roce 1989 na něj navázala prvním notebookem na světě - Dynabook J-3100 SS001. Značka pro nové notebooky tak vlastně vychází z původní tradice japonských notebooků Toshiba.

Staronová značka, záruky zůstávají, Sharp přejmenoval notebooky Tohshiba na Dynabook

Sharp koupil od Toshiby divizi výroby notebooků už v roce 2018, celý proces převodu firmy a všech náležitostí však trval zhruba rok. Sharp je zároveň výrobcem LCD panelů, které se montují i do konkurenčních notebooků, tedy alespoň prozatím. Výrobní spolupráce napříč značkami je ovšem poměrně běžnou záležitostí.

Notebooky pod označením Dynabook se doposud objevovaly hlavně v Japonsku, viz například naše starší zpráva Toshiba DynaBook N300 - mini notebook se zvukem od Harman/Kardon. Na evropském trhu mají být první notebooky této značky představeny ještě během letošního roku (2019).

Dynabook rovněž oznámil, že přebírá záruční i pozáruční servis všech modelových řad notebooků Toshiba, včetně služeb souvisejících s prodlouženou záruční dobou spojenou se servisem u zákazníka a také mimořádné Záruky spolehlivosti vybraných modelů Toshiba, která zaručuje, že v případě závady způsobené výrobní vadou během prvního roku od zakoupení získá uživatel kromě záruční opravy také celou kupní cenu zpět (v souladu s podrobnými podmínkami služby). To platí jak pro přístroje pořízené v minulosti, tak i pro stávající notebooky Toshiba zakoupené během letošního roku, které jsou na Evropském trhu k dispozici.

Krátké zprávy . Monitor trhu

Diskuse