Na cestě s notebookem

4. 7. 2012 06:00    Rubrika: Komerční sdělení

Převážíte často s sebou notebook a vybíráte ideální tašku, která poskytne vašemu elektronickému pomocníku bezpečí a vám umožní komfortní pohyb? Vsaďte jednoznačně na batoh! Vaše záda vám poděkují.

Na cestě s notebookem

Zátěž škodí zájmům a snižuje pozornost

Taška přes rameno sice vypadá stylově, ale ze zdravotního hlediska je absolutně nevhodná. Ortopedická praxe dlouhodobě ukazuje, že tašky přes rameno přetěžují páteř a jednostranně zatěžují jen některé svalové skupiny. V prvotní fázi dochází k bolestivým svalovým křečím, ale vše může vyvrcholit i nestrukturální skoliózou páteře či vyhřeznutím obratle!

Věděli jste, že pokud se vaše tělo musí vypořádávat s nadměrnou zátěží, která mu způsobuje nepohodlí a bolest, snižuje se schopnost koncentrace a rychlost reakcí? Potom může trvat déle, než zaregistrujete blížící se auto nebo jiné nebezpečí. Omezeni jste i po stránce pohybové, neboť tělo musí vynakládat větší úsilí, aby udrželo rovnováhu. Batoh na notebook je tedy ze zdravotního i bezpečnostního hlediska jednoznačně lepší volbou, neboť zátěž je rovnoměrně rozložena a pohybový aparát není omezován.

Přehlednost a prostor

Aby taška přes rameno dobře vypadala, musí být její vnitřní prostor značně redukován. Co se týče členění, jsou její možnosti omezeny většinou na dvě komory. Ve srovnání s taškou má batoh mnohem širší členění – od malých nenápadných kapsiček na mobil přes kapsy na poznámkové bloky a knihy po velkou komoru s vyjímatelným pouzdrem na notebook.

Jak vypadá vhodný batoh

Pokud se rozhodnete pro batoh, dbejte při výběru především na kvalitu zpracování. Ideální batoh má zpevněná polstrovaná záda, která jsou ergonomicky tvarována. Dno by mělo být vyztuženo speciální pevnou látkou. U popruhů na ramena se zaměřte na jejich šířku. Na ramenou musí dobře sedět, nikde se nezařezávat, ale ani neklouzat dolů.

Bezpečí pro přístroj i vás

Komora na notebook by měla být důkladně zabezpečena. Například u batohů na notebook od společnosti Topgal nelze tuto komoru otevřít, pokud máte batoh na zádech. Důraz je v dnešní době kladen i na vybavení aktivními bezpečnostními prvky, které až desetinásobně zvyšují viditelnost vaší osoby pro ostatní účastníky provozu.

Komerční sdělení

Diskuse