HP Envy dv6 7250ec - patnáctka pro všechno

15. 2. 2013 05:59    Rubrika: Komerční sdělení

Po dlouhá léta patří mezi nejprodávanější typ na trhu patnáctipalcové laptopy. To nezměnil ani příchod ultrabooků, které ovšem nemusí každému vyhovovat, ať už kvůli vyšší ceně nebo například absenci optické diskové jednotky. To si výrobci dobře uvědomují, a proto v nabídkách zůstávají i tlustší "bratříčci" ultrabooků, kterým v mnoha aspektech stále dokáží konkurovat. Jedním z nich je i HP Envy dv6 7250ec.

HP Envy dv6 7250ec - patnáctka pro všechno

Hliník dělá pěkná těla!

Tělo Envy dv6 svými rozměry 37,8 x 24,7 x 3,25 cm samozřejmě tenkým notebookům konkurovat nemůže, stejně jako vahou přesahující 2 kilogramy. Pořád se ale jedná o stroj, který snadno přenesete z bodu A do bodu B, aniž byste si zničili záda nebo si museli brát na cestu taxíka.

V těle z plastu potaženého hliníkovou vrstvou se usadila plnohodnotná chicklet klávesnice, která poskytuje vysoký komfort pro psaní. Celá konstrukce působí solidním dojmem, který by v této cenové relaci měl ale být samozřejmostí.

Do boje za lepší obraz!

Doby, kdy rozlišení displeje 1280x1024 bylo považováno za vrchol techniky, stejně jako jednojádrové procesory nebo externí Wi-Fi adaptéry, jsou už nenávratně pryč. Envy dv6 hýčká oči uživatelovy Full HD rozlišením 1920x1080 pixelů. Patnáctipalcová obrazovka navíc prošla úpravou Antiglare, takže zobrazovaný děj neruší odlesky světla.

Univerzál s precizním zvukem

Zařadit Envy dv6 do některé ze zavedených kategorií může být trochu oříšek. Díky preciznímu displeji a zvuku od Beats Audio můžeme notebooku přiřknout přívlastek multimediální.

Na druhou stranu, procesor Intel Core i7-3630QM v kombinaci s dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce GT 630M o paměti 2 GB DDR3 nabízí dostatek výkonu k hraní her a označení herní notebook také není zcela od věci.

Ať už počítač využijete k čemukoli, pohybovat se budete ve čtyřiašedesátibitovém světě Windows 8.

Pokud jste si nenašli cestu k ultrabookům, ale zároveň hledáte přístroj s vysokým výkonem a relativně slušnou mobilitou, neměli byste Evy dv6 opomenout. Svižný procesor s architekturou Sandy Bridge a výtečný HD displej jsou dost pádné argumenty na to, aby si notebook našel cestu do vaší brašny či na váš stůl.

Komerční sdělení

Diskuse