Odborný seminář „Životní cyklus e-dokumentu v informačních systémech“

14. 8. 2014 14:54    Rubrika: Komerční sdělení

Společnost Exponet s.r.o. zve na odborný seminář, který se uskuteční 9.9. 2014 v Konferenčním centru City.v Praze 4. Právními předpisy i úskalími této problematiky provedou spoluautor novely zákona o účetnictví Ing. Robert Piffl (poradce náměstka ministra financí v letech 2011-2014) a Ing. Petr Kuchař, zástupce České republiky v Evropském fóru pro elektronickou fakturaci.

Odborný seminář „Životní cyklus e-dokumentu v informačních systémech“

Důkladná znalost problematiky je klíčová především pro firmy vyvíjející softwary pracující s těmito dokumenty, jako jsou dodavatele ERP systémů, účetních softwarů apod., důležitá je ovšem prakticky pro každou firmu i fyzickou osobu.

Oba výše uvedení přednášející jsou odborníky na slovo vzatí. Kromě již uvedených funkcí jsou oba členy Mnohostranného fóra pro elektronickou fakturaci, které se zaměřuje mj. na podporu prací, jež vedou k přijetí jednotného standardního modelu dat/údajů pro elektronickou fakturaci.

Jak uvádí Ing. Robert Piffl: „V mnoha právních předpisech v poslední době došlo k tzv. "zrovnoprávnění" mezi e-dokumenty a dokumenty v listinné podobě. Toto zrovnoprávnění však není úplné, má řadu úskalí a můžeme se tudíž setkat s tím, že mnoho informačních systémů neřeší tuto problematiku správně a komplexně. Například na e-fakturu pohlíží jenom jako na daňový doklad, přičemž opomíjí pohled na stejný doklad jako na účetní záznam a podobně.“

Hlavními tématy semináře jsou: detailní výklad zákona o účetnictví a zákona o DPH s ohledem na životní cyklus dokumentů zejména v ERP systémech, problematika konverze a podpisových záznamů v oblasti daňových dokladů a účetních záznamů, specifika pro oblast e-govermentu, příklady správné praxe s uvedením správných analytických postupů, příklady nesprávných postupů.

Nedílnou součástí programu bude dostatečný prostor pro diskusi a zodpovídání dotazů účastníků semináře.

Seminář „Životní cyklus e-dokumnetu v informačních systémech“ se koná 9. září 2014 v Kongresovém centru City v Praze 4, Na Strži 65/1702.

REGISTRACE JE JIŽ OTEVŘENA

Komerční sdělení

Diskuse