TOSHIBA ztratila distributora v ČR.

20. 2. 2004 00:00    Rubrika: Ostatní    Autor: import starších článků

Společnost CHG Trade a.s. včera oznámila, na mimořádné tiskové konferenci, že vypověděla po 13 letech spolupráce distributorský kontrakt společnosti TOSHIBA Europe GmbH.

Jako hlavní důvod vypovězení smlouvy ze strany CHG Trade, podle včerejší tiskové konference, jednoznačně vyplývají mezery v komunikaci ze strany TOSHIBA Europe. V posledních třech letech (2001 - 2003) se prodej notebooků TOSHIBA na českém trhu značně snížil, ale přitom ještě v roce 1999 byla TOSHIBA nejlépe prodávanou značkou notebooků v ČR. Hlavním důvodem rapidního poklesu prodejů notebooků TOSHIBA v ČR od roku 2001 byla neschopnost evropské centrály TOSHIBA přizpůsobit se cenové politice levnějších notebooků na českém trhu.

Notebooky TOSHIBA patří k tomu lepšímu, co se dnes nabízí, a z našeho trhu jistě nezmizí. Do konce března 2004 budou nadále distribuovány společností CHG Trade a.s.. TOSHIBA už jistě v ČR hledá nového distributora. Kdo jím bude a jaký to bude mít dopad na ceny pro koncového uživatele, je zatím ve hvězdách.

Důležité je, že servis zůstává zachován bez změn. Jak vyplynulo z tiskové zprávy a tiskové konference, servisní smlouva není součástí smlouvy distributorské, a tak bude i nadále v ČR zajištěn autorizovaný servis pro notebooky TOSHIBA. Záruční i pozáruční servis zajišťuje společnost CHG Service s.r.o., která je dceřinou společností CHG Trade a.s.

- Viktor Péder -


TISKOVÁ ZPRÁVA
Praha, 19. února 2004

CHG Trade, a.s., vypověděla po 13 letech spolupráce distributorský kontrakt společnosti TOSHIBA Europe GmbH.

Společnost CHG Trade, a.s., (dříve CHG Toshiba, a.s.) od roku 1991 spolupracuje s divizí "Computer Systems" společnosti TOSHIBA Europe GmbH. V roce 1995 byla spolupráce potvrzena podpisem distributorského kontraktu, kterým byla společnost CHG Trade, a.s., autorizována pro prodej výpočetní techniky značky Toshiba na území ČR se statutem "Autorizovaný distributor pro ČR".

Společnost CHG Trade, a.s., vypověděla distributorský kontrakt společnosti TOSHIBA Europe GmbH ke dni 29. února 2004. Společnost CHG Trade, a.s., byla požádána prezidentem TOSHIBA Europe GmbH, panem Mamoru Suzuki, aby pokračovala ve spolupráci do 31. března 2004. Objednávky všech zákazníků, které nebudou uspokojeny společností CHG Trade, a.s., do konce března t.r., budou na základě dohody všech smluvních stran předány společnosti TOSHIBA Europe GmbH. Společnost TOSHIBA Europe GmbH podnikne takové kroky, které povedou k plnému uspokojení požadavků zákazníků v České republice.

CHG Service, s.r.o., dceřiná společnost CHG Trade, a.s., není vypovězením distributorského kontraktu společností CHG Trade, a.s., nikterak dotčena a nadále plní funkci autorizovaného servisního partnera společnosti TOSHIBA Europe GmbH pro Českou republiku.

Ostatní

Diskuse