Acer TravelMate 3200 - pro práci i zábavu

20. 9. 2004 06:00    Rubrika: Představení    Autor: Radek Pavlis

V první polovině září se v ceníku společnosti Acer objevila řada novinek zasluhujících si pozornost. Dnes si představíme lehký managerský notebook střední cenové kategorie, který je atraktivní vysokou mírou mobility při zachování zajímavé HW výbavy vhodné i pro náročnější zábavu.

Acer TravelMate 3200 - pro práci i zábavu

Design přístroje respektuje novou produktovou linii Aceru - tzv. provedení "folio". Elegantní stříbřitý korpus má rozměry 336 x 252 x 25,1-30 mm a včetně optické mechaniky váži jen 2,18 kg. Přitom je vybaven TFT displejem s úhlopříčkou 14,1 palců, který má rozlišení 1024 x 768 obrazových bodů. Také stojí za zmínku, že víko je opatřeno magnetickým zámkem a ne klasickou západkou. Jako polohovací zařízení slouží pro Acer typický TouchPad se čtyřsměrným rolovacím tlačítkem.

Hardwarové vybavení notebooku TravelMate 3200 stojí na mobilní sadě Intel Centrino. Především se jedná o procesor Intel Pentium M s jádrem Dothan, 2 MB vyrovnávací L2 Cache a podporou technologie Enhanced Intel SpeedStep. Tento procesor je usazen na čipové sadě Intel 855GME se 400 MHz sběrnicí, na které je rovněž integrován modul bezdrátové sítě Intel PRO/Wireless 2200BG. Velmi slibnou kapitolou je i výkon grafiky, o který je postaráno čipem ATI Mobility Radeon 9700 se 64 MB video paměti. Operační paměť pro práci systému má v základní konfiguraci velikost 512 MB, za příplatek ji lze rozšířit až na 2 GB. Interní pevný disk má v dnes nabízené sestavě velikost 60 GB. Dále je notebook Acer TravelMate 3200 vybaven kombinovanou optickou mechanikou DVD/CD-RW nebo, volitelně místo ní, duální DVD vypalovačkou (tzn. přečte i zapíše na oba formáty DVD+ a DVD-) a také čtečkou paměťových karet 3v1 pro formáty SD, MMC a MS. Interní Li-Ion akumulátor slibuje podle oficiálních údajů Aceru provozní dobu notebooku až 4 hodiny bez připojení k elektrické síti.

Vybavení porty je u notebooku TravelMate 3200 celkem dobré a zahrnuje všechna běžně používaná rozhraní - USB 2.0, IEEE1394 (FireWire) nebo Infraport. Pro spojení se světem má notebook integrovanou Gigabitovou Ethernetovou kartu a již výše zmiňovaný modul bezdrátové sítě standardu 802.11b/g. Volitelně může být TravelMate 3200 dovybaven i modulem Bluetooth.

Na notebooku Acer TravelMate 3200 je předinstalován operační systém Microsoft Windows XP Professional Edition v české verzi a k němu i sada utilit pro správu notebooku. Dále ještě zákazník při nákupu k přístroji obdrží i řadu užitečných programů - například multimediální software pro přehrávání a vypalování CD nebo DVD a také antivirový program. Na svůj výrobek poskytuje Acer 1 rok záruční lhůtu pro firmy a 2 roky pro fyzické osoby nepodnikatele. Záruku lze v obou případech za příplatek rozšířit na 3 roky.

V současné době je v ceníku Aceru uvedena jediná konfigurace s označením TravelMate 3201XCi. Tato sestava s procesorem Intel Pentium M 715 (s taktovací frekvencí 1,5 GHz), operační pamětí o velikosti 512 MB, pevným diskem o kapacitě 60 GB, combo DVD/CD-RW optickou mechanikou, kartou bezdrátové sítě Wi-Fi a modulem Bluetooth je dostupná za doporučenou koncovou cenu 49.990 Kč bez DPH.

Představení

Diskuse