Asus W2Pc - multimediální centrum

9. 7. 2007 07:00    Rubrika: Představení    Autor: Jakub Janeček

Asus W2Pc je těžký kalibr mezi multimediálními notebooky a to i svou cenou přesahující 75 tisíc Kč bez DPH. Za tyto peníze však dostanete vysoký výkon procesoru Intel Core 2 Duo, dedikovanou grafickou kartu ATI, velký displej a nadstandardní multimediální výbavu v podobě mechaniky HD DVD a televizního tuneru.

Asus W2Pc - multimediální centrum

Hliníkové šasi modelu W2Pc má standardní design notebooků Asus. Je vyvedeno v elegantní černé barvě a jeho rozměry jsou 395 x 287 x 32 mm. Celková váha notebooku je 3,4 kg, což ještě není tak mnoho vzhledem k jeho vybavení.
Displej je dominantou tohoto stroje. Jedná se o lesklé (Crystal Shine) 17" LCD s rozlišením 1680 x 1050 (WSXGA+). Volba lesklého panelu je jasná, poskytuje vyšší ostrost a lepší kontrast barev. Klávesnice i touchpad mají barvu černou, popisky kláves jsou bíle. Jedná se o standardní notebookovou klávesnici. Možná je trochu škoda, že výrobce se nepokusil integrovat také numerickou klávesnici, protože vzhledem k velikosti displeje je po stranách klávesnice dostatek místa. Touchpad má při sobě standardní dvě tlačítka.

Hardwarové vybavení tohoto notebooku bude poskytovat opravdu vysoký výkon. Základem je procesor Intel Core 2 Duo T7400, který pracuje na frekvenci 2,16 GHz a má 4 MB cache. Základní deska je postavena na čipsetu Intel 945PM Express, tedy na starší verzi platformy Centrino Duo a frekvence FSB je 667 MHz. Operační paměť má kapacitu 2 GB. Je rozdělena do dvou 1 GB modulů paměti DDR2 o frekvenci 667 MHz. Protože se jedná o multimediální notebook, Asus použil dedikovanou grafickou kartu ATI Mobility Radeon X1700, která má k dispozici 256 MB vlastní paměti. Jedná se "pouze" o lepší mainstream, ale i tak poskytne dostatečný výkon pro nejnovější hry.

Data lze ukládat na 160 GB pevný disk, což je v dnešní době nadprůměrná hodnota. Ten je připojen přes novější rozhraní SATA a jeho plotny rotují rychlostí 5 400 ot./min. Baterie typu Li-Ion udrží notebook v chodu 2 až 2,5 hodiny (dle údajů výrobce). Hlavním lákadlem tohoto notebooku je nicméně použitá optická mechanika, která je schopna čtení HD DVD médií.

Z komunikačních zařízení lze zmínit standardní 56 kb/s modem, Gigabit Ethernet, Wi-Fi modul podporující režimy 802.11a/b/g, Bluetooth modul a Infraport. Na šasi naleznete čtyři audio vstupy/výstupy (včetně S/PDIF), tři vysokorychlostní USB porty, FireWire, DVI, S-Video,VGA, HDMI, ExpressCard/34 slot a čtečku paměťových karet (MS/MS Pro, MMC, SD). Multimediální výbava je opravdu bohatá. Samozřejmě zahrnuje zvukovou kartu, která umožňuje výstup až na 7.1 sestavu, ale hlavně čtyři integrované reproduktory a hybridní televizní tuner (podporuje analogový a digitální příjem a příjem rádia), ke kterému je dodáváno dálkové ovládání.
Jako operační systém byl zvolen Windows Vista Ultimate. K dodávané televizní kartě je přibalen software MobileTheatre a k notebooku je dále dodávána brašna, myš a sluchátka.

Model Asus W2Pc v konfigurace Intel Core 2 Duo T7400, 2 GB RAM, 160 GB pevný disk, 17" displej, HD DVD, hybridní TV tuner a Windows Vista Ultimate stojí 76 990 Kč bez DPH (91 618 Kč s DPH) a je na něj poskytována záruka 2 roky.

Představení

Diskuse