Logitech MX900 - modrozubá myš

2. 12. 2003 06:15    Rubrika: Příslušenství    Autor: Viktor Péder

Logitech uvedl na trh bezdrátovou myš, komunikující přes bluetooth. Dodává se s dokovací stanicí, která kromě dobíjení myši funguje také jako bluetooth HUB. Pokud si chcete notebook rozšířit o Bluetooth rozhraní a potřebujete i bezdrátovou myš, pak tento produkt určitě stojí za zvážení.

Logitech MX900 - modrozubá myš

Designéři oblékli MX900 do černo-stříbrných barev, podobně vypadá i její dokovací stanice. Klikat je možno s jedním ze sedmi tlačítek. Kromě standardního levého a pravého zde jsou i dvě tlačítka pro scrollování a dvě s funkcí zpět a vpřed pro jednodušší prohlížení webových stránek. Samozřejmostí je rolovací kolečko. Pod ním je další tlačítko, tzv. Quick switch, které slouží k přepínání mezi právě běžícími aplikacemi.

Snímání pohybu myši je optické, pomocí technologie MX optical engine. To snímá podložku rozlišením 800dpi rychlostí 4,7 megapixelu za vteřinu. Problémy však mohou nastat při používání hodně reflexní podložky či podložky s kombinacemi světlých a tmavých barev.

Bluetooth hub dokáže zároveň obsluhovat až 7 zařízení (např. mobilní telefon, tiskárnu, PDA a další) v maximální udávané vzdálenosti 10 m. Jelikož bluetooth používá stejnou frekvenci jako wi-fi (2,4 GHz), je signál kódován 128-bitovým klíčem a hub automaticky vybírá mezi 70 rozdílnými frekvencemi v intervalu až 1600x za vteřinu. To minimalizuje riziko vzájemného rušení bluetooth a WiFi.

Hub se připojuje přes USB rozhraní a požadavky na systém jsou následující: IBM kompatibilní systém bez předinstalovaného Bluetooth, Win2000/XP, USB port a CD-ROM.
Balení obsahuje: síťový adaptér, 2 ks AA NiMH dobíjecích baterií, CD se software a manuálem a instalační příručku. Výrobcem je poskytována pětiletá záruční doba. Bez DPH je myš nabízena za koncovou cenu přibližně 3 tisíce Kč.

Příslušenství

Diskuse