Creative Rhomba 256 MB - MP3, rádio, diktafon, data.

13. 1. 2004 00:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: import starších článků

Dnes vám přinášíme stručné představení dalšího z mnoha malých kombinovaných zařízení, tentokráte od Creative. Rhomba umožňuje přenos dat, přehrávání hudby, poslech rádia a ukládání zvukových záznamů ve dvou formátech. Zařízení o hmotnosti 51 g je napájeno jednou baterií.

Creative Rhomba 256 MB - MP3, rádio, diktafon, data.

Rozměry přehrávače jsou 80 x 45 x 17,5 mm a jeho hmotnost včetně baterie činí 51 g. Disponuje vestavěnou pamětí 256 MB, na kterou si uživatel může nahrát muziku ve formátu MP3 nebo WMA. Současně Rhomba disponuje ekvalizérem s pěti přednastavenými hudebními styly a možností korekce basů a výšek. Všechny informace zobrazuje rozměrný LCD displej s aktivním podsvícením, které lze upravit nebo i vypnout. Navíc je přehrávač vybaven softwarem Creative MediaSource, jenž umožňuje snadné převádění hudby z CD do formátu MP3.

Mimo přehrávání MP3 poskytuje Rhomba další možnosti využití. Disponuje vestavěným FM tunerem, a uživatel tak může poslouchat své oblíbené hudební nebo zpravodajské stanice. Současně přehrávač poslouží i jako diktafon s možností nahrát až 16 hodin zvukových záznamů přes zabudovaný mikrofon nebo přímo z FM rádia.

Vestavěná Li-Ion baterie má životnost až 10 hodin nepřetržitého přehrávání. Nabíjí se přes USB port, který také zajišťuje přetahování souborů z PC, a je tak možné přenášet data mezi počítači. Za příplatek je možné dokoupit i samostatnou cestovní dobíječku. Škoda jen, že podobně jako minulý týden představený konkurent má i Rhomba USB konektor ve starší a pomalejší verzi 1.1.

Součástí balení jsou stereo sluchátka, USB kabel, šňůrka na krk, instalační CD a manuál. Na MP3 přehrávač je poskytována standardně záruka 2 roky a na českém trhu jej lze pořídit za cenu cca 4.800 Kč bez DPH.

Technické parametry přehrávače:
Rozměry ŠxVxH: 80 x 45 x 17,5 mm
Hmotnost: 51 g (s baterií)
Paměť: Vestavěná 256 MB
Napájení: Vestavěná li-ion baterie (nabíjení přes USB port)
Životnost baterie: Až 10 hodin nepřetržitého přehrávání
Rozhraní: USB 1.1
Odstup signálu od šumu: až 90 dB
Výstupní harmonické zkreslení : <0.1%
Formáty nahrávání: WAV, Mono
FM tuner: multi-region (volitelné)
Ekvalizér: jazz, pop, rock, klasika, bas / výšky
LCD displej: Nastavitelné podsvícení/kontrast
Hudební vizualizér: Wave / Level

- Radek Pavlis -

Příslušenství

Diskuse