DVD dc4000 - duálně, rychle a pohodlně.

13. 2. 2004 00:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: import starších článků

Společnost HP se rozhodla, že se přidá k ostatním, a včera oficiálně uvedla na náš trh novou duální DVD vypalovačku. Kromě zápisu na DVD R/RW formátu + i - nabízí osminásobnou (8x) rychlost zápisu. Tato externí vypalovačka není sice příliš mobilní, ale zato nabízí pohodlnou možnost přímého zápisu videosignálu na DVD médium.

DVD dc4000 - duálně, rychle a pohodlně.

Dle mého soudu nejzajímavější vlastností externí zapisovací mechaniky, celým názvem DVD Movie Writer dc4000, je skutečnost, že umožňuje snadnou konverzi VHS nebo jiných analogových videovstupů přímo na DVD. V tiskové zprávě je sice uvedeno, že pro ukládání videa je potřeba počítač, ale v technických parametrech se zase uvádí, že převod lze provést bez jakékoliv další HW nebo SW výbavy, takže na DVD lze přímo nahrávat třeba i TV vysílání. Touto vlastností se HP chlubí i u předchůdce této mechaniky s označením dc3000. Funkce je to hezká, ale škoda, že podporován je maximálně analogový S-video vstup. Vlastníte-li digitální kameru, budete při požadavku na digitální zpracování videa, bez ztráty kvality, i nadále odkázání na počítač s rozhraním FireWire.

Video zkonvertované do digitálního formátu MPEG-2 lze dále editovat v přibalených programech, jako je ArcSoft ShowBiz 2.1 pro editování videa či muvee autoProducer pro editování hudby. HP DVD Movie Writer lze díky zabudovanému softwaru Veritas RecordNow a Simple Backup používat i jako standardní zapisovací mechaniku DVD/CD pro záznam hudby, fotografií či dat na CD nebo DVD.

Movie Writer nabízí rychlosti 8x pro DVD+R, 8x pro DVD-R, 4x pro DVD+RW a 4x pro DVD-RW. Pro ty z vás, kteří by ji rádi připojili ke svému notebooku, ale nechtějí připlácet za analogový videopřevodník, uvedlo současně HP i samostatnou externí DVD vypalovačku s označením Writer dvd420e. Obě externí mechaniky se připojují přes USB 2.0.

V České republice mají být v prodeji od března v doporučených koncových cenách 7.290,- Kč bez DPH za 420e a 10.900,- Kč za Movie Writer dc4000.

- Viktor Péder -

Příslušenství

Diskuse