Grandtec Wise box - prezentace v krabičce.

9. 3. 2004 08:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: import starších článků

Wise box je ve své podstatě fotobanka. Co ji však odlišuje od klasických fotobank, je možnost přímého přehrávání videa bez pomoci notebooku. Pokud tedy pojedete na dovolenou, můžete si do paměti uložit několik filmů. A v případě dlouhé chvíle si je pouštět. To samé samozřejmě můžete udělat na firemní prezentaci.

Grandtec Wise box - prezentace v krabičce.

K Wise boxu pak stačí připojit televizi či projektor a přehrávat videa či uložené fotky. Po prezentaci, na cestě domů je možné využít další funkce, a to přehrávače MP3. Fotky lze ukládat a třídit do samostatných adresářů (opět bez pomoci PC), takže je možné udělat více možných sestav prezentací.

Wise box má matně stříbrné tělo, na jehož horní straně jsou umístěny ovládací prvky. Vstupy a výstupy nalezneme na zadní straně.

Při připojení k TV je možné využít funkce jako zobrazení seznamu adresářů a souborů, promítání v sekvenčním či náhodném pořadí v intervalech od 1 s do 10 s. Dostupné je i mazání či přejmenování souborů, stejně jako funkce zoom, otočení snímku a zrcadlení. Za zmínku rozhodně stojí i funkce přiřazení JPEG obrázku k přehrávanému MP3 souboru. Celou prezentaci lze ovládat pomocí přiloženého dálkového ovládání.

Kapacita je udávána od 20 GB do 80 GB, do ČR se však v současné době dováží pouze 20GB varianta. Vestavěn je slot na CF karty či Microdrive, dokoupit však lze adaptér prakticky na všechny druhy paměťových karet. Podporovány jsou formáty JPEG (rozlišení do 5120 x 3840), MJPEG (AVI), MPEG I/II (VCD, DVD) a MP3. Videovýstupy zde jsou dva, jeden kompozitní a jeden složkový S-Video. Oba je možné přepínat mezi PAL a NTSC zobrazením. Pro zvuk je zde 3.5mm stereo Jack konektor. Pro propojení s PC slouží USB 2.0 rozhraní, plně kompatibilní s USB 1.1. Podporované operační systémy jsou: Win98SE/2000/Me/XP či MacOS9.0 a vyšší. Napájení je ze sítě, dokoupit je však možné externí battery pack.

Součástí balení je dálkové ovládání, USB kabel, audio kabel, ovladače pro Windows 98SE (ve vyšších verzích OS je disk detekován automaticky) a síťový zdroj (5 V). Doporučená maloobchodní cena je 6.970,-Kč bez DPH za 20GB verzi. Záruka je standardně 2 roky.

- Tomáš Daliman -

Příslušenství

Diskuse