Aver TV Cardbus Plus - PCMCIA TV+FM tuner

14. 6. 2005 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Martin Janouch

Dnes již existuje velká řada počítačového příslušenství, které snadno dokáže udělat z notebooku součást multimediální domácnosti. Jednou z takových možností je i proměna notebooku v přijímač analogového televizního vysílání díky PCMCIA kartě Aver TV Cardbus Plus.

Aver TV Cardbus Plus - PCMCIA TV+FM tuner

Aver Tv je televizní a FM tuner určený svým provedením výhradně pro majitele notebooků. Jedná se o PCMCIA kartu s klasickým analogovým tunerem, takže ke sledování programů potřebujete také anténu pro koaxiální vstup. Kromě tohoto vstupu jsou součástí karty i Audio vstup 3,5mm jack a Video-in vstupy v podobě S-Videa a kompozitního vstupu. Znamená to, že můžete přehrávat video z jakéhokoliv externího zdroje, například z kamery, DVD přehrávače nebo videorekordéru.

Televizní tuner nabízí možnost automatického nebo manuálního ladění a podporuje i kabelové kanály. Díky dodávanému software můžete sledovat programy jak v okně, tak na celé obrazovce a nebo se podívat na náhled až šestnácti kanálů. Zapomenut není ani příjem rádia včetně záznamu hudby.

Můžete provádět záznam televizního vysílání, videa i statických obrázků z externích vstupů. Podporovány jsou přitom takové funkce, jako je časové nahrávání a časový posun (TIME-SHIFT). Samozřejmostí je také příjem teletextu. Záznam můžete ukládat do formátů MPEG 1, 2 a 4, přičemž poslední vyžaduje externí DivX, Xvid kodek. Pro ukládání statických obrázků máte k dispozici také velkou řadu formátů, a to BMP, JPG, TIF a PCX.

Součástí balení jsou kromě samotné PCMCIA karty také kabely, manuál, CD s obslužným software a ovladači, FM anténa a také dálkové ovládání. To má jednoduchý příjemný design a řadu tlačítek uspořádaných do logických skupin a odlišujících se tvarem pro snadnější orientaci při úchopu. Pro majitele starších operačních systémů nebo open source je špatnou zprávou, že karta je kompatibilní pouze s operačními systémy Windows 2000 a XP.

Aver TV Cardbus Plus je pro majitele notebooků zajímavým a vhodným způsobem, jak přijímat TV i FM vysílání, jak stahovat do počítače video data z různých externích zdrojů a také toto všechno zpracovávat. Zaujme nejen řadou nadstandardních funkcí, ale i solidní cenou. Ta se dnes pohybuje okolo 2000 Kč bez DPH.

Příslušenství

Diskuse