Belkin laptop@home - domácí brašny

25. 4. 2007 07:00    Rubrika: Příslušenství    Autor: Viktor Péder

Neotřelý až provokativní a zároveň inovativní design. To je ve zkratce charakteristika nových brašen od společnosti Belkin. Volit lze z několika barev, což ocení především ženy, ale vyberou si i muži. Přestože na první pohled vypadají jako běžné brašny a lze je tak i použít, jejich hlavní využití je předurčeno pro notebooky provozované převážně doma.

Belkin laptop@home - domácí brašny

Do testu se nám dostaly dvě takzvané domácí brašny řady Belkin laptop@home, které vznikla na základě výsledků výzkumu v USA a pěti evropských zemích jako řešení pro pohodlnější práci s domácími notebooky. Ač se to na první pohled může zdát divné, dávají tyto produkty svůj smysl a mohou se opravdu hodit. Lidem, kteří mají svůj notebook pro použití převážně doma, ale nemají pro něj pevné místo, protože ho používají např. na jídelním stole, v křesle nebo třeba posteli, je tato "brašna" zajímavým pomocníkem pro rychlé rozbalení a sbalení notebooku vždy, když je třeba, a tam, kde je třeba. Pokud notebook právě nepoužíváte, je dobře ukryt a chráněn před náhodným poškozením, navíc v líbivém obalu. Nejdůležitější informací je to, že notebook se z tašky nevyndává ani při práci.

Konstrukce obou testovaných tašek je vyztužena, takže pevně drží svůj tvar a na měkkých podložkách, jako například v posteli, zaručuje rovnou plochu, která je důležitá pro chlazení notebooku. Strana víka, na které notebook při práci stojí, navíc obsahuje dva výstupky potažené kůží, které notebook drží mírně vyzvednutý, aby k němu zespodu mohl lépe proudit vzduch potřebný k chlazení. Obě brašny mají přibližně stejné rozměry základny (cca 42 x 34 cm) a vejde se do nich maximálně širokoúhlý notebook s 15,4" LCD.

Tašky se vyrábějí ve dvou provedeních. První z nich s názvem SleeveTop (na fotogalerii v zeleném provedení) jsou vlastně jakési desky na notebook s postranním zipem. Notebook se do brašny dá vložit i pokud jsou zipy zavřené. Problém však trochu může být se zdrojem a případným dalším příslušenstvím, pro které zde není žádné úložiště. Proto existuje ještě druhá varianta s názvem PocketTop (ve fotogalerii v oranžovém provedení), která má již speciální kapsu. Kapsa s otvorem o rozměrech cca 19 x 6,5 cm je na vrchní straně brašny a je určena především pro odložení zdroje, ale pohodlně se tam vejde i například externí myš nebo pár dalších drobností jako USB klíčenka, CD/DVD atp. Víko s kapsou má v sobě otvor, kterým lze prostrčit napájecí kabel zdroje k notebooku a ten tak mít stále se zdrojem propojen, takže po příchodu na požadované místo stačí jen z kapsy vyndat druhý konec zdroje, zapojit do elektrické sítě a lze pracovat. Brašnu s kapsou lze pohodlně přenášet vložením ruky do otvoru odkládací kapsy a chycením za výklenek.

Belkin laptop@home ocení především uživatelé, kteří mají větší notebook jen na doma a často s ním putují po bytě nebo po domě. Přenášení notebooku se zdrojem a dalšími drobnostmi je s nimi jednodušší. Pokud notebook právě nepoužíváte a překáží na stole, lze jej snadno a bezpečně pomocí takovéto brašny uložit. Především něžné pokolení pak ocení, že brašny jsou vyráběny ve třech barevných provedeních - jasná oranžová nebo zelená a konzervativnější šedá (výrobcem označená jako stříbrná). Jednodušší provedení s názvem SleeveTop je na trh dodáváno v doporučené koncové ceně 1199,- včetně DPH (cca 1008,- Kč bez DPH) a vybavenější provedení PocketTop v ceně 1399,- Kč včetně DPH (cca 1176,- Kč bez DPH).

Fotogalerie Belkin laptop@home

Příslušenství

Diskuse