RECENZE: Asus V1J - na multimedia i do firmy

27. 7. 2006 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Michal Hausner

Asus se chystá uvést na trh nový multimediální model V1J a naše redakce vám již dnes přináší jeho recenzi. Tato 15,4'' novinka s příjemnou hmotností 2,7 kg je vybavena procesorem Core Duo, dostatkem rychlé paměti a výkonnou grafickou kartou od ATI. Vedle zábavy je pamatováno i na firemní uživatele (modul TPM, čtečka otisků prstů, možnost dokování).

Asus V1J - na multimedia i do firmy

(Redakce NOTEBOOK.cz opět jako první v ČR přináší recenzi zcela nového modelu notebooku.)

Základní popis
Asus V1J je novinka, která nahrazuje sérii M6. Nejedná se o pouhou změnu výbavy notebooku, nový je i celý design.

Víko ukrývající širokoúhlý 15,4“ displej je zabaleno do tmavého plastu. Velkou plochu oživuje uprostřed umístěné logo výrobce a tenká stříbrná linka v oblasti pantů. Malý výstupek (olemovaný taktéž stříbrnou linkou) na vrchním okraji víka pak prozrazuje přítomnost webkamery. Celé víko pak z vnitřní části lemuje silnější stříbrná linka. Tuto linku designéři použili na celém šasi notebooku víckrát. Jedná se o největší dominantu nového designu a dlužno říci, že povedenou.

K otevření víka stačí zmáčknout jedno podélné tlačítko, netradičně umístěné na těle notebooku. To odjistí dva kovové zámečky, což je velmi praktické a jednoduché. Držení víka ve správné poloze zajišťuje dvojice pantů. Jsou sice menší, ale přesto displej v otevřeném stavu drží pevně na svém místě.

Tělo notebooku lemuje opět stříbrná linka, stejně jako širokoúhlý touchpad a oblast kolem systémových kontrolek a spínačů. Použitý plast před klávesnicí již působí luxusnějším dojmem a je proveden v temně stříbrné barvě. Po bocích klávesnice jsou pod tenkou kovovou mřížkou umístěny reproduktory. Spodní část notebooku je vyrobena ze stejného plastu jako víko. Plast je pevný, ale jak už se stává, někde se prohýbá (především pod optickou mechanikou).

Podíváme-li se na rozmístění konektorů, tak až na pár maličkostí nejde mít výhrady. Vpředu najdeme jen tlačítko na odjištění zámečků víka displeje. Na pravém boku pak odpředu najdeme čtečku paměťových karet (kryta záslepkou) formátů MMC, MS, MS Pro a SD. Pod ní je umístěn slot Express Card velikosti 54 mm (zakryt jen vyjímatelnou záslepkou). Do zbytku místa vedle čtečky karet a nad slot Express Card je umístěn port IrDa. Vedle nich je Jack pro připojení sluchátek (konektor je kombinován s výstupem S/PDIF) a mikrofonu. Dále je zde jeden USB 2.0 a port FireWire. Neprakticky na pravé straně umístěný výstup chlazení moc místa nezabírá, a tak zbývá prostor ještě na konektor pro telefonní linku a napájecí konektor.

Zadní část celou zaplňuje podlouhlá baterie. Jedině na pravé straně zbylo místo pro zámek Kensington. Na levé straně notebooku pak zleva najdeme konektor LAN (RJ-45), výstup S-Video a D-Sub na připojení externího monitoru. Následuje 2x USB 2.0 (nepříliš šikovně nad sebou) a hned vedle je malý konektor k připojení redukce na DVI. Tento konektor je bohužel tak blízko dvojici USB, že při použití zmíněné redukce je prakticky nemožné k USB portům připojit něco širšího, než jsou ony samy. Zbývající místo zabírá DVD-RW DL mechanika. Vespod notebooku je už pouze konektor na připojení dokovací stanice.

Indikační diody jsou situovány do dvou skupin na různých místech. První blok se nachází nad klávesnicí a najdeme zde diody indikující práci HDD a nastavení klávesnice. Jsou prosvětleny jasně modrou barvou. Jsou jasně čitelné a intenzitou neruší.

Druhá skupina kontrolek je umístěna na levou hranu těla notebooku. Jsou chytře zapuštěny, a tedy neruší např. při sledování filmů. Kontrolky informují o běhu systému (Power ON), využití baterie, příchozí poště, Bluetooth a Wi-Fi. Svítí opět modrou barvou až na ikonku baterie, která je červená. Trochu horší je to s čitelností při běžné práci, kdy jsou zcela zakryty levou rukou. Za to při zavřeném víku ihned poznáte, jestli je notebook vypnutý, nebo v režimu spánku a nebo zda-li právě dobíjí baterii.

Co se kvality zpracování týká, nelze mít výhrady. Plasty jsou kvalitní a spáry minimální. I přes nelíbivě vypadající plast na víku a sem tam ztuha jdoucí panty hodnotím celkové zpracování kladně. Notebook je bytelný a celkové zpracování působí velmi moderním dojmem.

Rozměry těla notebooku kopírují širokoúhlý displej. S celkovými rozměry 363 x 263 x 25/35,7 mm se hodí spíše na pracovní desky stolů. Hmotnost 2,7 kg častějšímu přenášení nevadí. Celkem slušnou mobilitu podtrhuje i lehký zdroj o rozměrech 132 x 57 x 32 mm.

Klávesnice a ovládací prvky
Provedení klávesnice je kvalitní a k jeho zpracování nelze mít větších výtek. Snad jen rozmístění jednotlivých kláves by mohlo být lepší. Klávesnice se prakticky neliší od nedávno testovaného Asusu Lamborghini VX1. Celkově je chod kláves příjemný, příjemná je i jejich vesměs standardní velikost (např. dvouřádkový Enter).

Klávesy jsou provedeny v černé barvě a jejich popisky ve světle šedé. Popisky pro klávesu Fn jsou pak tradičně vyvedeny v barvě modré. Barvy jsou dobře viditelné. Klávesa Fn bohužel dostala přednost před Ctrl a obsadila její místo zcela vlevo, což zejména zpočátku může dělat uživatelům zvyklým na klasickou stolní klávesnici potíže. Směrové šipky nejvíce trpí zapuštěním do zbytku klávesnice. Lehce se vám třeba stane, že místo šipky doleva zmáčknete klávesu CTRL.

Klávesy ESC a F1-F12 zde bohužel nejsou rozděleny do skupin, všechno zachraňuje jejich větší velikost. Jako obvykle jsou jim přiřazeny sekundární funkce klávesy Fn. Například uspání notebooku, aktivace poštovního klienta nebo Wi-Fi/Bluetooth, kontrola jasu displeje, přepínání video výstupů a kontrola hlasitosti zvuku.

Na funkční klávesy navazuje čtveřice Pause, PrtSc, Ins a Del. Kolmo na ně pak další čtveřice kláves Home, PgUp, PgDn a End.

Jako polohovací zařízení slouží širokoúhlý touchpad, který je proveden v černé barvě a zasazen do stříbrného rámečku. Ergonomicky je posunut lehce doleva a má vyznačenu rolovací plochu. Doplňují ho příjemně velká nízko zdvihová tlačítka. Mezi ně je pak umístěna čtečka otisků prstů.

Zbytek ovládacích prvků je situován do pravého horního rohu nad klávesnici. Jedná se o sedm černých tlačítek obsluhujících několik funkcí. Umístěno (bráno zprava) je zde tlačítko Power, dále tlačítka pro aktivaci nebo deaktivaci touchpadu, Wi-Fi a Bluetooth. Tlačítka nejsou nijak podsvícena (až na Power-opět stylově modrá). I přes to je díky bílým popiskům čitelnost dobrá. Do skupiny dále patří speciální tlačítko pro změnu zobrazení displeje – viz. Multimedia. Hned vedle je tlačítko pro změnu nastavení výkonu systému. Můžete tak jedním tlačítkem přepínat mezi pěti režimy, a to Game, Quiet Office, Presentation, Super Performance a High Performance.

Hlavní HW parametry
Testovaný model využíval v dnešní době jeden z nejčastějších čipsetů pro notebooky. Jedná se o Intel 945PM z kategorie "performance". Osazený procesor je nejnovější Core Duo, konkrétně model T2400 taktovaný na frekvenci 1,83 GHz (667 MHz FSB, 2 MB sdílené L2 cache). Výsledky syntetického testu HWiNFO 32 jsou následující:

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 19 174
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 14 338

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 38 121
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 28771

Při zpracovávání výpočtu pouze jedním jádrem je výkon přibližně stejný jako u Pentia M na shodné frekvenci. Při současném běhu obou jader se výkon v ideálním případě více než zdvojnásobí. V praxi se výkon u optimalizovaných aplikací pro multiprocesoring zvýší spíše o pár desítek procent. V běžném používání (kancelářské aplikace, editace videa) si na výkon procesoru však nemůže nikdo stěžovat.

Paměť je typu DDR2 o velikosti 1 GB a pracuje na efektivní frekvenci 667 MHz. Zabírá jeden ze dvou možných slotů, komu je to málo dokoupí a jednoduše instaluje druhý modul. Pracuje tak v režimu Single Channel, ale i díky své frekvenci 667 MHz (nejvyšší, jakou podporuje čipset 945PM) dosáhly slušných výsledků. Konkrétně hodnoty 2022 MB/s (měřeno programem HWiNFO 32).

Osazený pevný disk má kapacitu 120 GB. Jedná se o největší současnou používanou kapacitu u 2,5“ disků. Výrobcem je Seagate a označení modelu ST9120821AS. Rychlost otáček je 5400 rpm, velikost cache standardních 8 MB a zapojen je přes rozhraní SATA 150. A jak si vedl v testech?

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 87,9 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 34,0 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,2 ms

V porovnání s testovanou konkurencí zde tedy máme jeden z nejrychlejších disků a při běžné práci je to samozřejmě znát. Práce s jakoukoliv aplikací je příjemně svižná, i start systému se mi zdál o něco rychlejší než na ostatních noteboocích.

Optická mechanika s kódovým označením Hitachi-LG DT-ST DVDRAM GMA-4082 je schopna si poradit se všemi dnes používanými formáty. Jde o mechaniku formátu SuperMulti DL. Zvládá tedy zápis i na disky DVD-RAM a nebo dvouvrstvé DVD+R DL (samozřejmě může zapisovat i na DVD+/-RW/R a CD-R/ RW). Rychlosti zápisu na jednotlivá média dosahují hodnot 24x na CD-R, 8x na DVD+/-R a 2.4x na DVD+R DL. Během testů nevykazovala mechanika problémy se čtením datových CD ani Video DVD.

A jak je to s konektivitou s okolním světem? Zde je vše, jak má být, a po vzoru podobně zaměřených notebooků zde nic nechybí. Kompletní výbava obsahuje: modem, GLAN, Wi-Fi (standard 802.11 a/b/g), Bluetooth a infraport.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika
Jak u většiny multimediálních notebooků, i zde najdeme širokoúhlý 15,4“ displej. Jedná se o typ WSXGA+ (max. rozlišení je 1680 x 1050 pixelů). Jde o NE glare (=neleštěný) typ displeje a nutno dodat, že v tomto případě nejde o nevýhodu. Notebook totiž disponuje technologií Splendid (více viz. Multimedia), která umožňuje navolení několika předem nastavených režimů zobrazení. Barvy jsou syté, i úhly pohledu jsou subjektivně dobré. Pouze podsvícení by mohlo být trochu silnější.

Co však zamrzelo bezprostředně po spuštění systému, je absence občas používané záruky firmy Asus s názvem „Zero bright Dot“ (zatím jen u vyšších modelů). U testovaného notebooku zapracovaly zákony schválnosti a uprostřed displeje svítil jasně bíle jeden pixel.

Náladu však ihned spraví osazená grafická karta. Jedná se o kartu ATI Mobility Radeon X1600 s 256 MB GDDR3 paměti. Karta je připojená přes sběrnici PCI Express x16 a v rozumné míře postačuje i pro ty v současnosti nejnáročnější grafické aplikace využívající naplno možností DirectX 9.0c. K tomu jí napomáhá hned 12 pixel pipelines a 5 vertex shaderů. Takt jádra je impozantních 470 MHz (běžná frekvence bývá 425 MHz) a pamětí 370 MHz. To vše dohromady zaručuje dosažení vysokých hodnot v testech 3D MARK.

  • 3DMark 03: 6 872 bodů
  • 3DMark 05: 3 919 bodů
  • 3DMark 06: 1 787 bodů

Tedy vzhledem ke grafickému výkonu se testovaný Asus řadí mezi ty nejvýkonnější notebooky. V případě testu 3D MARK03 je to průběžné 7. místo, dále v 3D MARK05 opět 7. místo a nakonec 6. místo v 3D MARK06.

Z vlastní zkušenosti si nejnovější herní tituly doopravdy zahrajete (např: Ghost Recon Advanced Warfighter - při nižším rozlišení než nativním plné detaily bez problémů!). O grafickém výkonu v běžných aplikacích nemusím ani mluvit. Tady naopak potěší technologie ATI zvaná Powermizer, která v takových situacích výrazně šetří energii. Pro práci s videem samozřejmě nechybí Avivo technologie.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimedia
Multimediální výbava až na drobnou mušku velmi potěší. Za nedostatek lze označit pouze tři USB 2.0 porty (při připojení redukce na DVI je normálně využitelný pouze jeden!). Jako u správného moderního zařízení zde nechybí multiformátová čtečka paměťových karet formátů MMC, MS, MS Pro a SD. Pro vášnivé kameramany je zde přítomno FireWire rozhraní, které usnadní práci s editací nahraného videa. Optická mechanika, jak bylo zmíněno, zvládá zápis na všechna dostupná média. Hladinou zvuku neruší a neobtěžuje ani nadměrným zahříváním.

Na těle notebooku najdeme současnou kompletní nabídku výstupů na externí zobrazovací zařízení od stařičkého S-Video výstupu přes klasický analogový D-Sub až po digitální DVI (ze speciálního konektoru přes dodávanou redukci). Přepínat mezi zobrazeními můžete pomocí kláves Fn + F8. Pomocí kombinace Fn + F7 lze pak LCD úplně vypnout.

Zde se ještě zmíním o přítomnosti Asus Splendid Video Inteligence Technology. Jedná se o předem nastavené profily nastavení obrazu plus jeden vlastní profil, který si můžete nastavit podle své libosti. A co se můžete měnit? Od kontrastu přes různé tóny barev až po barevnou saturaci. Mezi obrazovými profily pak jde přepínat pomocí tlačítka umístěného vedle spínače na Bluetooth. Přednastavené profily se nazývají Normal, Gamma Corection, Vivid Mode, Theatre Mode, Soft Mode a My Profile (vlastní nastavení.). Barevných a obrazových podání je dostatek a každý si tak vybere podle své momentální potřeby.

Práci s audiem zajišťují dva Jack konektory. První pro připojení externích reproduktorů nebo sluchátek kombinovaný s výstupem S/PDIF. Druhý je určen pro připojení externího mikrofonu. Kvalita reprodukce integrovaných reproduktorů se podle mého soudu řadí k lepšímu průměru. O basech sice nemůžeme mluvit, na druhou stranu zvuk není plochý ani plechový. Tedy na běžný poslech reproduktory bohatě postačí.

Nakonec jsem si nechal stále ještě specialitku. Tou je webová kamera umožňující natáčení videa až do rozlišení 640 x 480 a zároveň pořizování fotografií až do rozlišení 1,3 Mpix. Hned vedle ní je umístěn mikrofon, a tedy videa jsou samozřejmě ozvučena. Kamerka se ovládá pomocí dodávaného programu s názvem Asus LifeFrame. Možností nastavení a různých efektů je opravdu veliké množství. Přidejme jednoduchou obsluhu a správu záznamů a máme velmi zajímavý program. Jediná nevýhoda webové kamery je její pevné přichycení k displeji, bohužel ji tedy nejde otáčet. Naopak výhoda je rychlá odezva a relativně kvalitní záznamy.


foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení
Ani v této oblasti se nemůže notebook za nic stydět. Bezpečnost dat chrání v současné době nejlepší volba v podobě čipu TPM (Trusted Platform Module). Ovládání nastavení TPM je možné buď pomocí SW z dodávaného CD s ovladači, nebo přímo v BIOSu. Pochvalu si tak zaslouží možnost uzamknout jednotlivá rozhraní (LAN, Wi-Fi, FireWire, modem, USB) proti odcizení dat těmito směry.

K zabezpečení dat velkou měrou přispívá také čtečka otisků prstu. Bohužel pracuje pouze na úrovni Windows (ne BIOSu), ale i tak je bezpečnost dat vynikající. Její ovládání je rychlé a pohodlné. Po dobu testování notebooku jsem se nesetkal s jakýmkoliv problémem.

Chlazení a provozní hluk
Jak už to v životě chodí, nic není dokonalé. Právě chlazení je kamenem úrazu tohoto notebooku. Prosím tedy pozor, může jít pouze o vadný vzorek. Naměřené hodnoty jsou totiž trochu extrémní.

Vzduch je do notebooku nasáván zespod hned několika otvory. Práci na klíně tedy nedoporučuji. Další chybka se vloudila do umístění výstupu chlazení. To ofukuje přímo pravou ruku a vzhledem k dosaženým teplotám je to velmi nepříjemné. Posuďte sami, zde jsou seznamy naměřených hodnot:

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 40 °C
  • levá strana pod klávesnicí = 31 °C
  • pravá strana pod klávesnicí = 37 °C
  • klávesnice vpravo = 40 °C
  • klávesnice vlevo = 35 °C
  • spodek maximum = 48 °C (pod výstupem chlazení)
  • výdech chlazení = 56 °C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 44 °C
  • levá strana pod klávesnicí = 34 °C
  • pravá strana pod klávesnicí = 40 °C
  • klávesnice vpravo = 45 °C
  • klávesnice vlevo = 38 °C
  • spodek maximum = 68 °C (pod výstupem chlazení)
  • výdech chlazení = 77 °C

teplota okolí při měření: 28 °C

Při přehrávání filmu z pevného disku se dokonce aktivovala teplotní ochrana procesoru a notebook se vypnul. Jindy asi po půl hodině hraní středně náročné 3D hry senzory programu HWiNFO 32 naměřili teplotu na procesoru celých 82 °C a na grafickém čipu dokonce 87 °C. Testovaný kus byl předprodukční model a Asus potvrdil, že u "ostrých" kusů bude teplota v pořádku a notebook by se neměl vypínat (bylo nám přislíbeno zapůjčení prodejního kusu na dotestování, jakmile se tak stane, budeme vás o tom informovat).

Jediné, co lze na chlazení pochválit, je nízká hlučnost. Při běžné práci je hlučnost na dobré úrovni a zajisté vás nebude nic rušit. Větráček se na nejvyšší otáčky rozeběhne jen při nejvyšším výkonu. Bohužel vysoké teploty moc nesníží.

Baterie
Použitá baterie má kapacitu 5 200 mAh při napětí 14,8 V a jedná se o typ Li-Ion. Při našem standardním* redakčním testu vydržela napájet podprůměrné 2 h a 3 min. Baterie je umístěna v zadní části notebooku a pohodlně vyjímatelná pomocí dvou posuvných zámků.

BIOS
Do BIOSu se dostanete po stisku klávesy F2 při startu systému. Z nabízených nastavení zaujme především možnost aktivace a deaktivace čipu TPM. TPM může pochopitelně spolupracovat i s čtečkou otisků prstů. Dále zde najdete i možnost kalibrace baterie.

Příslušenství
V dodávaném příslušenství najdeme adaptér, redukci na DVI a pět CD. Na jednom nechybí potřebné ovladače, dále je přibaleno CD s programem AsusDVD, který (jak název napovídá) slouží k přehrávání filmových DVD. Z dalších programů jsou to Asus Medi@Show SE s kterým lehce vytvoříte internetovou prezentaci. Dále program ASUS PowerDirector pro editaci domácího videa a samozřejmě nechybí vypalovací program Nero verze 6.

Dodávaný operační systém je Windows XP Professional se service packem 2. Tady ještě zmíním, že funkčnost od Asusu dodávaných programů je na velmi dobré úrovni a s jejich správou nebude mít problém ani méně zkušený uživatel.

Závěr
Asus V1J je notebook zaměřený na multimedia, postavený na mobilní sadě Centrino Duo a s vyšším grafickým výkonem, který uspokojí i náročnějšího hráče. Nechybí širokoúhlý displej, webkamera a nejrůznější konektory k připojení periferních zařízení. Na případné firemní zákazníky pamatuje také - umožňuje připojení do dokovací stanice a disponuje zabezpečením pomocí TPM a čtečky otisků prstů.

Doporučená koncová cena testované konfigurace nebyla v době psaní recenze k dispozici. V prodeji je však velmi podobná konfigurace lišící se použitým Glare displejem, 100 GB diskem a konfigurací operační paměti 2x 512 MB, a to za doporučenou koncovou cenu 44 890,- Kč bez DPH (včetně OS). Předpokládané uvedení na trh je v srpnu. Na výrobek se vztahuje standardní dvouletá záruka.

Klady a zápory:
+ moderní design
+ kvalitní displej
+ webová kamera

- nadměrné zahřívání
- malá výdrž na baterii

Pod čarou:
Vzhledem k datu celosvětového představení (konalo se v pátek 30. června) notebook nebyl v plné prodejní verzi, což vysvětluje opakované dosažení vysokých teplot při provozu, výdrž na baterie pouhé 2 hodiny a částečnou nekompletnost dodávaného příslušenství.

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.


Foto galerie Asus V1J

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" :
  • "http: //www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
  • : </body>
  • <!-- ci_full_content $Revision: 1.12 $ -->
  • <!-- iso-date-content-generated: 2008-07-09 21:12:37 -->
  • <!-- CMS: DP::Publisher - ver. 1.20 (rev. 1.3 2007-10-30 15:48:47+01) -->
  • <!-- notebook.cz Content-Management-System production, supervision & copyright (C) 2004 - $Date: 2007-09-24 02:14:32+02 $, Daniel.Peder@Infoset.COM -->
  • <html lang="cs">:
  • <link rel="alternate" title="NOTEBOOK.cz RSS" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml" type="application/rss+xml">
  • NOTEBOOK.cz - Notebooky Ceny - 24. týden - novinka u Toshiby:
  • %%C_180x80:
  • <table id="zone-top-head" border="0" width="1000" cellpadding="0" cellspacing="0">:
  • <tr>:
  • <td class="alias-logo" align="left" width="20%"> :
  • <a href="http: //notebook.cz/"
  • </td>:
  • <td class="alias-promo" align="center" width="50%"> </td>:
  • <td class="alias-shortcuts" align="right" width="30%"> :
  • <div class="item"><a href="/clanky/redakce/2005/kontakt/index.html">Redakce</a></div> :
  • <div class="item"><a href="/mailing.html" title="e-mail - novinky, news">Zprávy e-mailem</a></div> :
  • <div class="item"><a title="RSS 0.91 - novinky, news" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml">RSS</a></div>
  • </tr>:
  • </table>:
  • <!-- /zone-top-head -->:
  • <div id="zone-top-menu" class="main-div">:
  • [menu_v3]:
  • </div>:
  • <!-- /zone-top-menu -->:
  • </div>:
  • %%_banner_clanek_300:
  • <div id="ad-link-bottom-odkazy">:
  • %%_odkazy:
  • <div class="column-right-right">:
  • <!-- right BB banner .beg -->:
  • <!-- right BB banner .end -->:
  • <div class="column-master">:
  • 24. týden - novinka u Toshiby:
  • |Toshiba uvedla nový model Satellite A300, dále aktualizovala i zlevňovala:
  • <H2><a title="Notebooky Toshiba" href="http: //notebook.cz/model/Toshiba">Notebooky Toshiba</a></H2>
  • <P>Novinky: <BR>
  • Satellite A300 &#8211; 146 - Pentium Dual Core T2390 (1,86 GHz), 1024 MB, 200 GB, Windows Vista Home Premium</P>:
  • <P>Nové konfigurace: <BR>
  • Qosmio G40 &#8211; 129 - Core 2 Duo T7700 (2,4 GHz), 3072 MB, 500 GB, 17", nVIDIA GeForce 8600M GT, Windows Vista Ultimate</P>:
  • <P>Portégé R500 &#8211; 121 - Core 2 Duo U7700 (1,33 GHz), 2048 MB, 160 GB, 12,1", Windows Vista Business</P>:
  • <P>Slevy: <BR>
  • Portégé M700 &#8211; 121, Satellite A200 - 1YW, Tecra A9 - 16D, Tecra M9 - 19T &#8211; sleva max. Kč 3.626,- bez DPH</P>:
  • <P>Prodej ukončen: <BR>
  • Qosmio G30 - 150-15554052, Portégé R500 - 12Q, Tecra A9 - 14G<BR>:
  • Petra Šonková:
  • <br clear="all">:
  • <a target="_blank" href="http: //notebooky-forum.notebook.cz/viewforum.php?f=21" title="Notebooky forum">
  • Diskuse k článkům (notebooky forum):
  • </a>:
  • <p><center><div id="hp-banner">%%C_komerce_dole</div></center>:
  • </div><!-- main-div -->:
  • :
  • <!-- bottom ad .beg -->:
  • <!-- bottom ad .end -->:
  • <!-- page footer .beg -->:
  • <!-- page footer .end -->:
  • </html>:
Recenze

Diskuse