RECENZE: ASUS U1F - mobilita pro nejnáročnější

3. 5. 2007 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

U1F je do detailu propracovaný miniaturní elegantní notebook určený na práci v terénu pro lidi, kteří potřebují být maximálně mobilní a nebo reprezentovat. Za cenu těsně pod 50 000,- Kč bez DPH nabízí 11,1'' širokoúhlý displej a Core Duo ULV procesor vtěsnaný do přístroje malých rozměrů s váhou kolem 1 kg.

ASUS U1F - mobilita pro nejnáročnější

Základní popis

Tělo notebooku je vyhotoveno v černé lesklé barvě v kombinaci s lesklými stříbrnými linkami. Pro zpevnění a snížení hmotnosti byla použita uhlíková vlákna se slitinou hliníku a hořčíku. Vnější černá část víka se tak moc leskne, že je v ní vidět okolí skoro jako v zrcadle. Boční stříbrné linky nejsou jen nastříkaný plast a jsou velmi pevné. Ostatně pevný je celý notebook. Ačkoli je velmi tenký, tak se nikde nic neprohýbá. Víko snese z vnějšku velmi silný tlak, aniž by se projevilo „vlnění“ na displeji. Tělo je evidentně navrženo tak, aby sneslo velmi náročné požadavky mobilních uživatelů. Při otevření notebooku dále překvapí natažená pravá kůže kolem prostoru klávesnice a touchpadu. Dobře vypadá a je příjemná na dotek. Pokud jde o design, tak můžu notebook pouze chválit, protože v tomto ohledu je promyšlen do posledního detailu. Působí velmi decentně a jeho vzhled není nijak fádní. Jedná se o čistou eleganci, která rozhodně zaujme, a nikde si s tímto notebookem ostudu neuděláte.

Celková ergonomie notebooku se logicky musela podřídit miniaturním rozměrům, takže musela jít pryč například optická mechanika (která je řešena externě). Díky tomu je notebook opravdu tenoučký (základna v otevřeném stavu měří u uživatele pouhých 13mm a vzadu o centimetr víc). Na přední straně se nachází pouze mono reproduktor a čtečka paměťových karet (SD, MMC, MS-Pro). Na zadní části je pro změnu pouze baterie a zabezpečovací zámek Kensington. Veškeré konektory se tedy nachází po stranách přístroje. Nejvíc pozitivním faktem je počet USB, který se vyšplhal až na hodnotu čtyř. To je na notebook těchto rozměrů velmi pozitivní zjištění. Po každé straně jsou dva a jsou od sebe dostatečně daleko, aby nebylo možné rozměrnějším zařízením zacpat i sousední port. Na levé straně dále najdeme výdech chlazení, audio vstup a výstup a VGA výstup na externí monitor (ve své minimalistické verzi bez šroubovacích úchytů). Na pravé straně je port FireWire, ExpressCard slot (vyplněný plastovou záslepkou) a 100Mbit LAN s konektorem starého analogového modemu. Velmi naopak zamrzí absence konektoru pro připojení dokovací stanice. Právě u takto malých notebooků může být potřeba dokovací stanice mnohem větší než u velkých náhrad stolních počítačů.

Indikační diody svítí příjemnou bílou barvou a jsou umístěny na základně notebooku hned pod displejem. Díky tomuto umístění jsou viditelné i při zavřeném stavu. Krom diody pro signalizaci zapnutí (při režimu spánku pulzuje) nechybí ani diody práce s diskem, zapnutí Wi-Fi/BT a stisku klávesy Caps Lock. Navíc je na panelu jedna červená kontrolka baterie, která svítí, když se notebook nabíjí, a bliká, když baterie dochází. Přestože jsou podsvětlené ikony namířené přímo proti obličeji uživatele, ani v noci nejsou nijak nepříjemně svítivé a neruší. Na výstupku se stavovými diodami jsou také umístěná dvě tlačítka. První slouží k zapnutí přístroje a druhé k přepínání profilů spotřeby. Obě jdou stisknout i při zavřeném stavu (jsou ovšem v zavřeném stavu deaktivovaná, takže se vám nemůže stát, že si notebook omylem zapnete při manipulaci například v brašně). I když je kloub pevný, tak se otevírá notebook velmi jemně. Pro držení v zavřeném stavu nejsou použity žádné zámky, což je typické pro tuto velikost notebooků, přesto ale budete potřebovat k otevření obě ruce nebo hodně zručnosti (základna notebooku je příliš lehká).

Se svým 11,1" displejem má přístroj rozměry 274 x 190 x 29 mm (notebook je zkosený a u uživatele je tenký v zavřeném stavu 18 mm). S menší baterií váží pouhých 1074 g a s větší 1218 g (bez baterie pak váží úžasných 892 g). To z něj dělá notebook určený pro lidi, kteří si kladou ty největší nároky na mobilitu. Notebook je tak lehký, že pokud si ho vložíte do batohu, tak o něm ani nebudete vědět. Stejně tak se ani v brašně určitě nepronese.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice je tmavě šedá se světlými popisky. Popisky funkcí dostupných přes Fn klávesu jsou tradiční světle modrou barvou a jsou taktéž dobře čitelné. Klávesa Fn je umístěna mezi klávesou CTRL a klávesou Windows. To je asi nejlepší možné umístění této klávesy. Insert a Delete jsou umístěné v pravém horním rohu a čtveřice kláves Home, End, PageUp a PageDown je dostupná pomocí klávesy Fn a kurzorových šipek - to už je holt daň za mobilitu. Všechny podstatné klávesy mají plnou velikost a na výšku zmenšena je tak pouze horní řada kláves, u které je to už zvykem u většiny notebooků bez ohledu na velikost. Klávesy F1 až F12 nejsou nijak oddělené po čtveřicích a jsou v jednom bloku. Klávesa Windows je jen jedna a nachází se na levé straně od mezerníku (z druhé strany je klávesa kontextové nabídky).

Testovaný předprodejní vzorek měl britskou variantu klávesnice. To znamená znak uvozovek a libry místo zavináče a dolaru, enter na výšku a levý shift zkrácený o další klávesu se zpětným lomítkem. Verze prodávaná v Čechách bude mít s největší pravděpodobností přidané navíc české popisky.

Přes Fn klávesu a klávesy F1-F12 lze notebook přepnout do úsporného režimu, nastavit Wi-Fi/BT, spustit WWW prohlížeč nebo poštovního klienta, nastavit intenzitu podsvícení LCD panelu nebo ho úplně vypnout, přepínat výstup zobrazení, zakázat touchpad a nastavovat (F10-F12) hlasitost reproduktorů (případně úplně ztlumit). Dále ještě Fn klávesa s vybranými klávesami slouží k přepínání profilů spotřeby, barevného nastavení displeje a k rychlému přístupu k aplikaci webkamery. Vysílač Wi-Fi a Bluetooth můžete mimo jiné snadno vypnout posuvným přepínačem na pravém boku notebooku. To je velmi dobrá vlastnost nejen pro paranoidní uživatele.

Na klávesnici se i přes velikost notebooku psalo velmi příjemně a není problém psát na notebooku dlouhé texty. Chod kláves je velmi tichý, ale i přesto naprosto jistý. Díky tomu je psaní na tomto notebooku opravdu radostí. Podpěrky pro ruce jsou potažené již zmíněnou pravou kůží, která je na dotek příjemná. U tak malé velikosti už ale není příliš šance mít celé dlaně položené na těle notebooku.

Touchpad je opět klasika v podání Synaptics. Podporuje emulaci kolečka myši tažením na jeho pravé straně a mezi tlačítky se nachází čtečka otisků prstů. Touchpad je centrován mezi klávesy F a J, které slouží pro orientaci při psaní všemi deseti (pro takto píšící lidi se jedná o nejlepší možné umístění).

Hlavní HW parametry

Celý notebook je poháněn základní deskou s čipovou sadou Intel i945GM, do které je zasazen úsporný Ultra Low Voltage procesor Intel Core Duo U2400. Ten šlape na frekvenci 1,06 GHz (sběrnice 533 MHz) a disponuje 2 MB L2 cache. Procesor samozřejmě disponuje technologií SpeedStep, která dokáže snižovat rychlost a napětí čipu a tím i jeho spotřebu (to při menším zatížení výrazně prodlužuje výdrž na baterie).

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 10 946
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 8131

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 22 303
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 16 530

Tento procesor je navržen pro co nejmenší spotřebu a vyzářené teplo. Nelze tedy čekat nějaký oslnivý výkon. Pro porovnání: hodnoty syntetických testů u základního modelu Core 2 Duo T5500 jsou téměř dvojnásobné.

Osazen je 1 GB paměti DDR2 RAM. Prvních 512 MB je přiděláno přímo na základní desce. Druhých 512 MB je realizováno normálním SO-DIMM modulem přístupným na spodku přístroje. Paměti běží na efektivní rychlosti 533 Hz a v dual channel módu. Test propustnosti v programu HWiNFO32 ukázal hodnotu 1704 MB/s, což je mírně pod dnešním průměrem.

Kvůli velikosti přístroje je použit pevný disk velikosti pouhých 1,8". V testovaném kousku se nacházel konkrétně Hitachi Travelstar C4K60 Slim o kapacitě 60 GB. Jeho rychlost je 4200 otáček za minutu a má 2 MB cache paměti. K notebooku je připojen přes rozhraní SATA-II

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 74.79 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 19.2 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 21,25 ms

Dle výsledků testů je jasně vidět, že jeho rychlost asfalt určitě trhat nebude. Hodnota čtení je o 30% nižší než u průměrného 2,5" disku (bez kolmého zápisu) s rychlostí 5400 otáček za minutu. Jedná se o kompromis podřízený malé velikosti.

Dodávaná externí optická mechanika se k notebooku připojuje přes rozhraní USB. Protože by USB konektor pravděpodobně neutáhl napájení optické mechaniky, je vedle jednoho portu na levé straně notebooku ještě kulatý napájecí konektor. K mechanice je pak dodán krátký kabel, který spojuje napájecí konektor s USB, aby uživatel nemusel tahat dva kabely. Diagnostické programy nebyly schopny zjistit bližší informace o mechanice samotné, takže přišel na řadu šroubovák. Po odkrytí horního krytu rámečku se nám naskytl pohled na běžnou IDE mechaniku do notebooku. Jde o model UJ-850 společnosti Panasonic. Podporuje zápis na všechny běžné formáty a lze pálit i na dvouvrstvá média – v tomto případě ale pouze na DVD+R. Mechanika nepatří k nejtišším. I při přehrávání DVD videa o sobě dávala mechanika vědět. Při přehrávání Audio CD se ale ztlumila na neslyšnou úroveň.

Pro bezdrátovou komunikaci se světem je notebook vybaven bezdrátovým síťovým adaptérem podporujícím Wi-Fi standardy a/b/g. Pro spojení s mobily, PDA a dalšími menšími zařízeními je notebook vybaven Bluetooth 2.0 (s EDR). Síťový adaptér LAN je „pouze“ 100Mbit.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Lesklý displej s úhlopříčkou 11,1“ má rozlišení 1366x768. Používá podsvícení pomocí diod a musím ho řadit rozhodně k tomu lepšímu. Při maximálním nastavení je velmi svítivý a lze na něm číst i venku za poledního sluníčka. Povrch je sice lesklý, ale proti jiným displejům nejsou odlesky tak extrémní, a pokud za sebou zrovna nemáte okno, tak si občas ani nevšimnete při světlejším obsahu obrazu, že nejde o matný displej.

Zpracování obrazu obstarává grafická karta Intel GMA950 se sdílenou pamětí integrovaná v čipové sadě. Poskytuje základní výkon pro kancelářské aplikace, nové 3D pracovní prostředí Windows Vista Aero, filmy a 3D starší hry. Nechybí ani podpora více obrazovek jak v módu klonování, tak i rozšířené plochy, kdy na každé obrazovce může být samostatný obraz. Výstup na externí monitor lze realizovat jedině VGA konektorem. Kvalita výstupu bohužel není nijak oslnivá, a tak bude VGA spíše sloužit k připojení projektorů při prezentacích. Na vysoké rozlišení dnešních LCD panelů už ale přestává stačit a obraz se jevil „máznutý“. Pracovat se s tím dá, ale přehlédnout to nelze. Je to pravděpodobně způsobeno nahuštěním celého přístroje do tak malé velikosti.

  • 3DMark 2001: 3164
  • 3DMark 03: 1046
  • 3DMark 05: 450
  • 3DMark 06: 200

Kvůli procesoru s nízkým taktem patří hodnoty 3D Marků k těm nižším i mezi integrovanými řešeními. Jsem přesvědčen, že notebooku to nijak nevadí, protože na hry není určen a nikde jinde se žádné omezení neprojeví.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Už z povahy přístroje nelze čekat nějaké multimediální nasazení. Veškeré multimediální vlastnosti se zkrátily především na 0.3Mpix webkamerou a mikrofon kvůli videohovorům. Zvuk mikrofonu patří k průměru a na hlasovou komunikaci přes internet plně postačuje. Kamera příjemně potěšila hlavně rychlostí snímání – obecně by se dala hodnotit jako lehký nadprůměr. O to víc překvapí, že se jedná o takového mrňouse integrovaného v tak tenkém víku displeje.

Reproduktor je v notebooku umístěn pouze jeden. Je na levé straně na předku přístroje. Jeho hlasitost a podání zvuku příliš nenadchnou. Jedná se o nutné minimum pro zvukovou signalizaci Windows. Dalo by se říct, že kvalita zvuku plně odpovídá velikosti přístroje, protože u notebooků podobné velikosti se nic moc lepšího ani očekávat nedá (přirovnal bych kvalitu a hlasitost reprodukce k lepším PDA). Na druhou stranu HD Audio kodek od Realteku na externích reproduktorech dokáže vytvořit kvalitní zvuk bez nějakého rušení. Výstup na externí reproduktory a vstup pro mikrofon se nachází na pravé straně co nejblíže k uživateli. Z dalších multimediálních konektorů už můžeme najít pouze FireWire pro připojení digitální kamery. Výstup na televizi se ale bohužel nekoná.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Protože nejde jen o nějakou hračku, ale o notebook do pracovního prostředí, najdeme tu TPM čip a biometrický senzor (čtečka otisků prstů) pro zabezpečení operačního systému. V předinstalovaných Windows k tomu slouží program ASUS Security Protect Manager. BIOS a jeho nastavení lze zabezpečit pouze heslem a z těch pokročilejších zabezpečení lze v něm nastavit už jen zaheslování disku.

Chlazení a provozní hluk

Udělat funkční chlazení do malého notebooku je mnohem větší problém, než u těch velkých. U tak malého a tenkého přístroje, kde jsou velké nároky na nízkou váhu, je potřeba velmi dobře dimenzovat chladící blok. Chlazení taky něco váží a krom toho by zabralo mnoho místa. ASUS U1 je z pohledu velikosti a váhy tak trochu extrém, takže se chlazení muselo podřídit a celý obvod na odvod tepla je velmi malý (taky proto musel být zvolen ULV procesor, který nevyzařuje tolik tepla). To si vyžádalo i ventilátor, který je prakticky neustále v provozu.

Hlasitost ventilátoru je naštěstí při běžné práci na úrovni hlučnějších pevných disků některých notebooků, a není tedy příliš rušivý. Není to sice, jako kdyby byl vypnutý, ale je opravdu velmi tichý. I při větší zátěži ventilátor zůstává velmi tichý.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 36.3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30.8°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 29.6°C
  • klávesnice vlevo = 30.5°C
  • klávesnice vpravo = 30.5°C
  • spodek maximum = 34.8°C (pod touchpadem)
  • výdech chlazení = 37.8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 37.1°C
  • levá strana pod klávesnicí = 36.7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32.5°C
  • klávesnice vlevo = 36.6°C
  • klávesnice vpravo = 34.6°C
  • spodek maximum = 45.5°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 52.0°C

teplota okolí při měření: 22.3°C

V porovnání s jinými notebooky jsou teploty spíše nižší. Teploty kožených opěrek dlaní mají přijatelnou hodnotu a práce není ani po několika hodinách nepříjemná. Není problém si ani notebook položit na klín nebo s ním pracovat například v posteli. Pocitově je na spodku spíš vlažný. Pokud ovšem na notebooku budete dělat soustavnou výpočetně náročnou práci, tak už notebook dokáže pěkně zatopit a práce na klíně by nemusela být dvakrát příjemná.

Baterie

ASUS dodává k notebooku dvě baterie. První má v sobě tři Li-Ion články a druhá šest. Menší baterie po zapojení do přístroje nijak nepřečuhuje a váží 184g. Notebook na ni v našem standardním* redakčním testu vydržel přesně 2 hodiny. Velká baterie (328 g) vystupuje z těla přístroje asi o 2 cm. Přesahující část je celá zaoblená. Některým lidem se přesahující baterie nelíbí. Osobně jsem toho názoru, že s ní přístroj dokonce vypadá hezčí (patří to k takovým notebookům) a používání to nijak nevadí. V našem standardním* redakčním testu vydržela 4 hodiny a 15 minut.

Zpočátku mi přišlo řešení s dodáním dvou baterií nepraktické, ale záhy jsem tomu přišel velmi na chuť. Výdrž obou baterií dohromady už dokáže pokrýt mobilní potřeby leckterého člověka, a tak místo napájecího adaptéru je často lepší si do brašny (batohu) přibalit i druhou baterii. Mimo jiné je další výhoda v tom, že doma můžete jet průběžně na malou baterii a velkou mít připravenu nabitou v případě potřeby někam vyrazit.

BIOS

Nastavení BIOSu je přístupné stiskem klávesy F2 při startu počítače. Jedná se o hojně používaný AMI BIOS. Lze v něm nastavit všechny standardní volby jako je priorita bootování (můžete bootovat z USB zařízení i ze sítě), datum a čas. Mezi pokročilejší funkce patří například kalibrace baterie, flashovací utilita a blokování jednotlivých portů a zařízení (používá se ve firemní sféře).
Specialitkou ASUSu bývá (pro nemálo lidí důležitá) volba Internal Numeric Pad Lock. V případě, že ji přepneme na disabled, tak je možné zadávat číslice pouhým stisknutím Fn a příslušné klávesy (není pak nutné přepínat klávesou Numlock funkci celého bloku kláves).

Příslušenství

Testovaný notebook byl předprodejním kus, takže jsme neměli možnost se podívat blíže na zoubek všemu příslušenství. Dostali jsme k němu mimo náhradní baterie a adaptéru (342 g) ještě externí optickou mechaniku (414 g) a příslušnou kabeláž. Napájecí adaptér patří k těm menším a připojení do elektrické sítě je na něm signalizováno zelenou diodou. V prodávaných kusech bude navíc ještě přibalena brašna a optická myš.

Prodejní verze bude mít předinstalovaný operační systém Windows Vista Business. Na náš kus jej bylo potřeba doinstalovat. Na přiloženém CD s ovladači jsme našli ještě drobné firemní utility jako ASUS Splendid (nastavení barevného podání), ASUS Security Center (spravuje zabezpečení a čtečku otisků), LifeFrame (obsluha webkamery), Multiframe (možnost sázení oken do mřížky pro lepší utřídění pracovní plochy, NB Probe (diagnostický program) a ASUS Life Update (aktualizace ovladačů). Lze očekávat, že prodejní verze bude mít přibalena ještě další CD média, jak už bývá u ASUSu zvykem (například vypalovací program).

Ceny a záruka

U1F je dostupný pouze v jedné konfiguraci. Ta se od námi testovaného kousku liší pouze v použití 80GB disku. Její doporučená cena je 49 490,- Kč bez DPH (tedy 58 893,- Kč s DPH).

Závěr

ASUS U1F je elegantním luxusním notebookem pro lidi, kteří potřebují být maximálně mobilní. Se svou velmi odolnou konstrukcí se nemusí bát nasazení i s drsnějším zacházením. Zároveň velmi dobře poslouží i tam, kde potřebujete mít reprezentativní notebook, který dobře vypadá. Na druhou stranu se váha nutně musela podepsat na celkovém výkonu a schopnostech přístroje. Pro náročnou výpočetní nebo grafickou práci notebook určitě není vhodný. To ovšem v této velikosti a váze není žádný. Přístroj se prodává za 49 490,- Kč bez DPH (58 893,- Kč s DPH) a vzhledem k použití úsporných verzí součástek je tato cena naprosto přiměřená.

Klady a zápory

+ mechanické zpracování
+ design

- chybí konektor pro dokovací stanici

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie ASUS U1F

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" :
  • "http: //www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
  • : </body>
  • <!-- ci_full_content $Revision: 1.12 $ -->
  • <!-- iso-date-content-generated: 2009-11-11 23:57:10 -->
  • <!-- CMS: DP::Publisher - ver. 1.20 (rev. 1.3 2007-10-30 15:48:47+01) -->
  • <!-- notebook.cz Content-Management-System production, supervision & copyright (C) 2004 - $Date: 2007-09-24 02:14:32+02 $, Daniel.Peder@Infoset.COM -->
  • <html lang="cs">:
  • <link rel="alternate" title="NOTEBOOK.cz RSS" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml" type="application/rss+xml">
  • NOTEBOOK.cz - Tiskové zprávy - Kingston HyperX v černé limitované edici:
  • %%C_180x80:
  • <table id="zone-top-head" border="0" width="1000" cellpadding="0" cellspacing="0">:
  • <tr>:
  • <td class="alias-logo" align="left" width="20%"> :
  • <a href="http: //notebook.cz/"
  • </td>:
  • <td class="alias-promo" align="center" width="50%"> </td>:
  • <td class="alias-shortcuts" align="right" width="30%"> :
  • <div class="item"><a href="/clanky/redakce/2005/kontakt/index.html">Redakce</a></div> :
  • <div class="item"><a href="/mailing.html" title="e-mail - novinky, news">Zprávy e-mailem</a></div> :
  • <div class="item"><a title="RSS 0.91 - novinky, news" href="http: //notebook.cz/aktuality/notebook_cz.xml">RSS</a></div>
  • </tr>:
  • </table>:
  • <!-- /zone-top-head -->:
  • <div id="zone-top-menu" class="main-div">:
  • [menu_v3]:
  • </div>:
  • <!-- /zone-top-menu -->:
  • </div>:
  • %%_banner_clanek_300:
  • <div id="ad-link-bottom-odkazy">:
  • %%_odkazy:
  • <div class="column-right-right" id="column-right-right">:
  • <!-- right BB banner .beg -->:
  • <!-- right BB banner .end -->:
  • <div class="column-master">:
  • <!--FULLTEXTSTART-->:
  • Kingston HyperX v černé limitované edici:
  • <H2> TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění</H2>:
  • <P>Kingston Technology opět nabízí limitovanou edici paměťových modulů HyperX s černými tepelnými rozvaděči</P>:
  • <P>Paměťové sady Kingston HyperX v černé limitované edici jsou nyní dostupné také v DDR3</P>:
  • <P>Kingston Technology Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company, Inc., nezávislého předního světového výrobce paměťových produktů, dnes ohlásila, že poptávka po limitované edici černé paměťové sady HyperX byla v létě 2009 tak vysoká, že se sada nyní až do konce roku vrací do nabídky produktů. <BR>:
  • Černé tepelné rozvaděče nabízené pouze v limitované edici dávají pamětem Kingston HyperX vzhled atraktivní pro nadšence a hráče, při současném zachování stejné kvality a výhod klasických modrých tepelných rozvaděčů. Nabídka trvá do konce roku 2009 nebo do vyprodání zásob.<BR>:
  • Paměťové moduly jsou dostupné přímo v internetových obchodech: <BR>
  • www.alfacomp.cz<BR>:
  • www.softcomp.cz<BR>:
  • www.czechcomputer.cz<BR>:
  • www.mironet.cz <BR>:
  • www.alza.cz </P>:
  • <P>Specifikace sady Kingston 4GB 1066MHz HyperX<BR>:
  • Part numer -: Kapacita a Vlastnosti<BR>
  • KHX8500D2BK2/4G -: 4GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM (sada dvou)<BR>
  • KHX1600C9D3BK2/4G -: 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (sada dvou)</P>
  • <P>Na Kingston HyperX je poskytována doživotní záruka a nepřetržitá technická podpora. Více podrobnějších informací najdete na internetových stránkách společnosti Kingston Web www.kingston.com/Europe.</P>:
  • <!--FULLTEXTSTOP-->:
  • <br clear="all">:
  • <a target="_blank" href="http: //notebooky-forum.notebook.cz/viewforum.php?f=21" title="Notebooky forum">
  • Diskuse k článkům (notebooky forum):
  • </a>:
  • <p><center><div id="hp-banner">%%C_komerce_dole</div></center>:
  • </div><!-- main-div -->:
  • :
  • <!-- bottom ad .beg -->:
  • <!-- bottom ad .end -->:
  • <!-- page footer .beg -->:
  • <!-- page footer .end -->:
  • </html>:
Recenze

Diskuse