RECENZE: Acer TravelMate P6 (TMP614-51) - 14'' manažerský pracovní notebook s matným dotykem

8. 8. 2019 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Vrcholný model P6, z korporátní řady notebooků Acer TravelMate, se po letech dočkal zevrubného přepracování. Nová varianta dostala modernější technologie, vzhled sledující aktuální trendy a dotykový displej s matným povrchem bez ''těžkého'' skla, a proto může být celkově lehčí než jeho předchůdce bez dotyku.

Acer TravelMate P6 (TMP614-51) - 14'' manažerský pracovní notebook s matným dotykem

Základní popis

Klasický pracovní notebook Acer TravelMate P6 je vyroben v černé barvě, tradiční pro solidní pracovní notebooky. Solidní je i jeho tělo z lehké slitiny s čistým designem, kterému jde více o funkčnost než snahu zaujmout zbytečnými záhyby a jinými tvary. Zavřený notebook má solidní odolnost proti kroucení.


V rozích spodku základny jsou 4 velké gumové podpěry, které udržují notebook stabilní na kluzkém povrchu. Zadní dvě podpěry jsou o něco vyšší, takže trochu více přizvedávají notebook pro lepší přístup vzduchu k chlazení, které je právě mezi nimi. Spodek notebooku také nabízí tlačítko pro ''tvrdý'' reset (přerušení přívodu energie) kancelářskou sponkou (skrze malý otvor).


Víku sice schází ergonomická pomůcka (výstupek) pro otevření notebooku, i tak jej lze poměrně snadno otevřít použitím palce jedné ruky, ideálně uprostřed čela notebooku. Druhou ruku je pak potřeba použít pro přidržení základny, protože notebook je lehký a jinak by se zvedal z desky stolu. Maximální úhel otevření notebooku je 180°. Samotné otevřené víko bez dotykového skla se více kroutí, ale zase je lehčí a bez rušivých odlesků, při slušném zacházení je zde předpoklad dlouhé mechanické životnosti.



Nabídka rozhraní obsahuje vše, co moderní notebook potřebuje. Levý bok: napájení (úzký kulatý konektor jde na můj vkus zbytečně ztuha), HDMI, USB-A, USB-C / Thunderbolt 3, kombinovaný audio jack. Pravý bok: Kensington Lock, RJ-45 LAN, USB-A, micro SD, volitelně SIM pro LTE. Čelo notebooku: volitelná čtečka Security Card (čipová karta). Uvnitř notebooku jsou pochopitelně i bezdrátové sítě WiFi, Bluetooth a příplatkově také LTE včetně možnosti použití eSIM. Někomu by možná mohl scházet klasický VGA konektor pro starší projektory, na druhou stranu většina nových projektorů už nabízí HDMI rozhraní, pro starší projektory lze dokoupit redukci za ceny kolem 250,- Kč. Chvály hodná je přítomnost konektoru pro kabelové připojení sítě. Acer také nabízí USB-C dokovací stanici, viz samostatná část recenze.

Celkové rozměry 325 x 230 x 17/21 mm a váha 1.17 kg, spolu se solidní pevností zavřeného notebooku (viz výše), řadí tento stroj k vysoce mobilním zařízením. Rozhodně jej lze každý den pohodlně přenášet do práce i na časté schůzky, v batohu, příruční tašce či samostatném obalu nebo i bez.

Recenze

Diskuse