Dell oznamuje výměnu baterií

16. 8. 2006 18:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Ve spolupráci s americkou komisí pro bezpečnost spotřebních produktů a dalšími regulačními agenturami po celém světě dnes společnost Dell oznamuje výměnu 4,1 milionu lithioiontových baterií značky Dell s články vyrobenými společností Sony. Za výjimečných okolností je možné, aby se tyto baterie přehřály, což může vyvolat nebezpečí požáru.

Baterie, na které se vztahuje tato akce, byly prodávány spolu s následujícími notebooky značky Dell: Dell Latitude™ D410, D500, D505, D510, D520, D600, D610, D620, D800, D810; Inspiron™ 6000, 8500, 8600, 9100, 9200, 9300, 500m, 510m, 600m, 6400, E1505, 700m, 710m, 9400, E1705; a mobilními pracovními stanicemi Dell Precision™ M20, M60, M70 a M90; a XPS,™ XPS Gen2, XPS M170 a XPS M1710. Tyto baterie byly rovněž prodávány samostatně, a to i v rámci servisu. Na bateriích je nápis “Dell” a jeden z následujících nápisů “Made in Japan” nebo “Made in China” či “Battery Cell Made in Japan Assembled in China.” Identifikační číslo pro každou baterii je uvedeno na bílém nalepovacím štítku umístěném na baterii. Zákazníci, kteří se budou obracet na společnost Dell s cílem zjistit, zdali se na jejich baterii vztahuje tato akce, by měli mít toto číslo připravené.

Společnost Dell prodávala nebo poskytovala tyto baterie s notebooky jako součást servisní výměny i jako individuální jednotky od 1. dubna 2004 do 18. července 2006.

Zákazníci by se měli okamžitě spojit se společností Dell, aby zjistili, zda-li se výměna týká také baterie v jejich notebooku. Pro kontakt na společnost Dell přejděte na webovou stránku www.dellbatteryprogram.com nebo zavolejte na zákaznickou linku + 36 1886 0033 nebo 225 772 707), a to od pondělí do pátku v 8:00 až 17:00 místního času. Zákazníci mohou nadále používat bezpečně notebooky tak, že systém vypnou, vyjmou baterie a připojí adaptér na střídavý proud a síťový kabel, kterým budou systém napájet, dokud neobdrží náhradní baterii. Zákazníci mohou rovněž napsat na: reklamace_czech@dell.com

Většina zákazníků společnosti Dell, kteří by mohli být touto závadou postiženi je v těchto dnech v ČR a SR kontaktována přímo zástupci společnosti Dell Computer a je jim zajištěna bezplatná výměna jejich baterií za nové.