Canon - multifunkční zařízení

12. 9. 2007 08:36    Rubrika: Tiskové zprávy

• Mezi barevnými systémy září Canon iRC2880i se 13 000 prodanými kusy

Canon - multifunkční zařízení

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Společnost Canon podle výsledků studie InfoSource opět obhájila své výsadní postavení mezi dodavateli multifunkčních tiskových systémů v západní Evropě.
Studie nezávislé analytické společnosti InfoSource zjistila, že Canon v prvním pololetí roku 2007 ovládal 16 % trhu s černobílými multifunkčními zařízeními, v oblasti barevných systémů je tržní podíl Canonu ještě o procento vyšší. Canon tak již po několikáté v posledních letech obhájil své výsadní postavení nejúspěšnějšího dodavatele multifunkčních zařízení. Studie mimo jiné ukázala vyrovnanost nabídky Canonu, jako nejúspěšnější nicméně označila model iRC2880i, kterého se za první pololetí roku 2007 prodalo 13 000 kusů.

„Výsledky InfoSource potvrzují, že Canon nabízí kvalitní produkty a služby, které odpovídají potřebám zákazníků ve všech segmentech trhu MFP,“ uvedl Milan Behenský, CBS General Manager CCZ and CSK. „Věřím, že nové stroje, které jsme uvedli v roce 2007 i na český trh, dále posílí naše postavení v celoevropském měřítku i na našem lokálním trhu .“

V prvních šesti měsících roku 2007 Canon svou nabídku multifunkčních systémů ještě výrazně posílil. Zákazníkům nabídl například Canon iRC5185i s podporou efektivního barevného tisku a pokročilými dokončovacími možnostmi nebo řadu černobílých multifunkčních zařízení iR30xx s duplexní jednotkou v základní nabídce.

InfoSource Canon označuje za nejprodávanější značku na trhu černobílých produktů pravidelně již od roku 1996. Také v segmentu barevných zařízení má Canon velice silné postavení, na pozici jedničky dosáhl za posledních 11 let devětkrát.

Tiskové zprávy

Diskuse