Nokia 500 Auto Navigation - supervýkonná navigace

11. 9. 2007 19:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Pohodlí a konektivita - Nokia přináší komplexní řešení do automobilů

Nokia 500 Auto Navigation - supervýkonná navigace

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vybavte svůj vůz a zůstaňte připojeni, nechte se bavit a informovat prostřednictvím nejnovějšího příslušenství společnosti Nokia v oblasti automobilové navigace a komunikace. Supervýkonná navigace Nokia 500 Auto Navigation vám umožňuje se snadno a rychle dostat na místo určení, zjistit, kdo vám volá, a uskutečňovat kvalitní handsfree hovory.

Navigace Nokia 500 Auto Navigation je první specializované osobní navigační zařízení společnosti Nokia pro pohodlnou navigaci a komunikaci ve voze. Kromě integrovaného systému GPS a konkurenceschopným navigačním funkcím do automobilu slouží zařízení rovněž jako ucelený handsfree systém pro váš kompatibilní mobilní telefon využívající technologii Bluetooth. Díky širokoúhlému (4,3 palce) barevnému displeji umožňuje snadné vyhledávání v kontaktech a uskutečňování a přijímání hovorů. Systém handsfree reproduktorů podporující technologii Digital Signal Processing (DSP) navíc poskytuje vynikající kvalitu zvuku.

Snadná navigace
Navigace nemůže být snazší – zařízení Nokia 500 Auto Navigation, které je vybaveno vysoce citlivým systémem GPS a navigačním softwarem Nokia Maps, udává zřetelné hlasové a vizuální pokyny (systémem „turn-by-turn“, včetně názvů ulic a měst). Dodává se s předinstalovanými regionálními mapami* a podrobnými cestovními informacemi, včetně míst, která jsou hodna vašeho zájmu, jako jsou například hotely, čerpací stanice a turisticky zajímavá místa.

Integrace mezi navigačními a komunikačními funkcemi zařízení rovněž umožňuje přijímat kontaktní údaje zajímavých míst, které na své cestě míjíte, takže můžete přímo telefonovat nebo si nechat zjistit směr k adresám uloženým v seznamu kontaktů.

Informace na dosah ruky
S pomocí služby Traffic Message Channel Service **** se můžete vyhnout úmorným dopravním zácpám a dostat se rychleji na místo určení. Zařízení má také intuitivní rozhraní Nokia, jehož součástí je rozdělený displej. Ten vedle hlavní obrazovky zobrazuje doplňkové informace, které vám pomáhají v navigaci. Tato rozdělená obrazovka obsahuje základní naváděcí informace, jako jsou například údaje o dalším místě, kde je třeba zatočit, předpokládané době příjezdu a zbývající vzdálenosti, čímž je zajištěno, že jsou tyto údaje vždy přístupné.

Zábava na cestách
Na delších cestách bavte sebe i své spolucestující vyspělými zábavnými funkcemi zařízení Nokia 500 Auto Navigation. Poslouchejte hudbu z integrovaného hudebního přehrávače, nebo si při prostojích na cestě prohlížejte fotografie nebo sledujte video. Cesta se tak stává zábavným výletem! Zařízení Nokia 500 Auto Navigation také přehrává hudbu prostřednictvím FM rádia ve voze s pomocí vestavěného krátkovlnného vysílače**.
„Zařízení Nokia 500 Auto Navigation představuje rozšíření našeho rozsáhlého portfolia příslušenství. Naše řešení jsou úzce integrována s našimi mobilními zařízeními a umožňují uživatelům kvalitní handsfree komunikaci s využitím adresáře telefonu, poslech hudby a konkurenceschopnou navigaci," uvedl Marcus Stahl, ředitel divize Nokia Automotive.

Předpokládá se, že zařízení Nokia 500 Auto Navigation bude ve vybraných distribučních sítích v Evropě*** dostupné ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007 za předběžnou maloobchodní cenu 300 eur bez daně. Na dalších trzích bude dostupné po původním uvedení na trh.

*Mapové pokrytí bude odpovídat potřebám příslušných cílových trhů
**Tato funkce nemusí být vzhledem k zákonným omezením k dispozici ve všech zemích
***Některé evropské regiony nejsou 100 % pokryty
**** Použití služby je závislé na dostupnosti služby v dané zemi

Tiskové zprávy

Diskuse