O2 extraliga ledního hokeje - živé přenosy

14. 9. 2007 07:45    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 přináší přímé přenosy celé O2 extraligy ledního hokeje prostřednictvím digitální televize O2TV, internetu i mobilních telefonů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Od 14.září 2007 spustí společnost Telefónica O2 Czech Republic ostrý provoz živých přenosů O2 extraligy ledního hokeje. Po loňském testování v průběhu závěrečné části extraligy, které mělo u zákazníků obrovský ohlas, se společnost rozhodla ve vysílání pokračovat a navíc ho zásadním způsobem rozšířit. Přenosy budou takto zajišťovány celkem z devíti stadionů po celé České republice. Hokejoví fanoušci tak budou mít možnost vidět v přímém přenosu většinu utkání ať již s digitální televizí O2TV v digitální kvalitě obrazu a zvuku, dále na internetu nebo i ve svém mobilu.

"Naším cílem je poskytnout v síti O2 hokejovým fanouškům kvalitní přímé přenosy z nejrůznějších sportovních stadionů prostřednictvím několika médií jako je digitální televize O2TV, vysokorychlostní O2 Internet ADSL nebo mobilní telefon. Díky této nové službě mají hokejoví nadšenci možnost vidět mnoho zápasů extraligy, zejména zápasy, které nevysílá Česká televize, a to v atmosféře podobné té přímo na stadionu. Přenosy nebudou rušeny komentářem, diváci naopak uslyší reálné dění a skutečné zvuky z hokejových hal. Důležité informace jako je skóre, zobrazí grafika," řekl Simon Burckhardt, výkonný ředitel pro marketing ze společnosti Telefónica O2 Czech Republic.
Jak přenosy budou fungovat?

Nejprve se zákazník rozhodne, v jakém médiu chce hokej sledovat. Pak si zvolí variantu měsíčního nebo denního přístupu, který mu umožní vidět všechny vysílané zápasy daného dne, a to s možností mezi nimi i přepínat.
V digitální televizi O2TV

V menu televize zákazník uvidí, přehledný rozpis všech zápasů, které se hrají v daný den včetně místa a času. Pro přístup k přímým přenosům a do archivu odehraných zápasů si zákazník může aktivovat základní programovou nabídku O2TV Sport, která je pro nové zákazníky nyní v akční nabídce s 50% ní slevou z běžné měsíční ceny na 3 měsíce nebo doplňkovou programovou nabídku O2TV Extraliga plus. V případě, že zákazník chce shlédnout zápasy daného vybraného dne, je pro něj připravena doplňková služba O2TV Extraliga, se kterou si snadno aktivuje tento jednodenní přístup k extralize.
V mobilu

Všechny informace o hokejovém dění najdou zákazníci ve svém mobilu na WAP portálu o2hokej.cz. Pro uživatele s telefonem podporujícím streaming se automaticky objeví nabídka mobilních přímých přenosů HokejTV. Stačí poslat SMS ve tvaru HOKEJ na číslo 999888 a fanoušci mají otevřenou cestu k dění na všech stadionech. Cena za jedno hrací kolo je30 Kč včetně DPH nebo si zákazníci mohou předplatit celý měsíc za 150 Kč.
Na internetu

Na stránce www.o2hokej.cz je okno přehrávače, ve kterém mohou všichni fanoušci sledovat zápasy hokejové extraligy v živém internetovém přenosu. Stačí zadat heslo, které zákazníci získají po odeslání SMS s textem HOKEJTV na číslo 900 11 50 a hokejová show může začít. Službu mohou využít zákazníci všech mobilních operátorů.Hokej TV na internetustojí 50 Kč za 1 kolo (48 hodin) nebo 158 Kč za měsíc. Ceny jsou včetně DPH.

Na webových stránkách o2hokej.cz lze nalézt kromě internetových přímých přenosů z utkání extraligy všechny informace z O2 extraligy - průběžný stav všech utkání, program dalších kol, tabulky, sumární i týmové statistiky, soupisky a také informace o mobilních hokejových službách.
Technické zajištění přenosů

Přímé přenosy bude vyrábět a distribuovat přímo společnost Telefónica O2 Czech Republic. Na přenosech budeme úzce spolupracovat s jednotlivými hokejovými kluby a díky vlastním kamerám tak zvedne i úroveň technického zázemí na jednotlivých stadionech. Ty nyní nabízejí záznam zápasu na velkoplošných televizních kostkách nad ledem a vnitřních okruzích.

Digitalizace a O2TV
Zákazníci se nemusí obávat vypnutí analogového vysílání. S digitální televizí O2TV jim zůstanou všechny programy v digitální kvalitě obrazu a zvuku, na které byli zvyklí, a získají navíc desítky dalších zajímavých programů. Již dnes je službou O2TV pokryto 70% území České republiky. Na rozdíl od pozemního digitálního vysílání nemusí zákazníci kupovat set-top-box, ke službě O2TV jej získají do pronájmu za 1,19Kč s DPH měsíčně po dobu 24 měsíců.

Tiskové zprávy

Diskuse