Digitální fotoaparát BenQ E1050t s dotykovým displejem

12. 11. 2008 21:42    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ představil digitální fotoaparát E1050t s dotykovým displejem

Digitální fotoaparát BenQ  E1050t s dotykovým displejem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Novinka od BenQ ulehčuje díky integrovanému dotykovému displeji ovládání fotoaparátu, scénu vyfotíte pouhým kliknutím

BenQ představil svůj nejnovější digitální fotoaparát E1050t, k jehož přednostem patří 10ti megapixelový senzor, trojnásobný optický zoom a hlavně třípalcový dotykový ovládací displej.

Vynikající propracované ovládání fotoaparátu BenQ E1050t umožňuje uživateli pracovat intuitivně bez zbytečných přídavných tlačítek a bez komplikovaných menu. Právě menu jsou často nastavena tak, že se do sebe několikanásobně noří, čímž zbytečně ztěžují focení a úpravu snímků.

BenQ svou novinkou reaguje na nejnovější tržní trendy, mezi které patří požadavek jednoduchého ovládání, představované i dotykovou obrazovkou. S E1050t lze jednoduše pořídit snímek klepnutím na displej, přibližovat a vzdalovat (zoomovat) focený předmět kroužením po obrazovce a rychle prohlížet pořízené snímky jednoduchým přejetím prstem po displeji.

Samozřejmě to vše je doplněno bohatou funkční výbavou včetně přídavné přisvětlení pro co nejlepší automatické zaostření i ve zhoršených světelných podmínkách, HD 16:9 režim, speciální nastavení pro focení v noci a 29 přednastavených motivovaných režimů.

„Tap to Shoot“
Funkce „Tap to Shoot“ je vyústěním snahy inženýrů společnosti BenQ o intuitivní ovládání, které umožňuje právě použití dotykového displeje. Díky tomu můžete pořídit snímek prostým klepnutím na displej. Dále můžete velmi snadno fotit pohybující se objekty, stačí prstem na displeji pohybovat zobrazeným zaostřovacím rámečkem a ve vhodnou chvíli ho pustit, čímž se objekt vyfotí přesně tak, jak chcete.

„Circle to zoom“
Chcete-li zvětšit určitou část obrazu, stačí prstem obkroužit kolem dané oblasti. E1050t 12x přiblíží ihned cílovou oblast a tuto lze rychle uložit jako samostatný obrázek pomocí integrované ořezávací funkce fotoaparátu.

„Swipe to Browse“
E1050t činí prohlížení obrázků jednoduchou a rychlou záležitostí a to díky tomu, že jako jediný fotoaparát na trhu rozeznává prostý pohyb prstem po displeji doleva či doprava. Pohybem zprava doleva zobrazíte následující obrázek, naopak potom předchozí.

To samozřejmě zdaleka nevyčerpává možnosti dotykového ovládání. Například při přehrávání videa či hudby lze jednoduše klepnout na přehrávací lištu dopředu, čímž se záznam posune, či dozadu, což ho převine zpět. To mimo jiné odstraňuje nutnost pouštět záznam stále znovu, pokud vás zajímá například jen jeho jedna část.

E1050t umožňuje i snadno přidávat poznámky ke snímkům či video záznamům – prostě je napište prstem na displej a uložte.

Spolu s novým ovládacím rozhraním přináší E1050t vynikající kvalitu fotografií a mnoho užitečných a propracovaných funkcí. Mezi ně patří možnost fotit i velmi rychle se pohybující objekty, samozřejmě se stabilizátorem obrazu. Integrovaný odstraňovač červených očí není jen funkce k jejich eliminaci při focení, ale zamezí jejich výskytu při přehrávání video záznamů. HD režim pořizuje snímky s poměrem stran 16:9 s rozlišením 1920 x 1080 pro co nejlepší zobrazení na HD televizorech a širokoúhlých monitorech.

Doporučená koncová cena této novinky je 2.399 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse