Konica Minolta Magicolor 1650EN - síťová tiskárna

12. 3. 2009 08:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Konica Minolta uvádí na trh novou barevnou síťovou tiskárnu

Konica Minolta Magicolor 1650EN - síťová tiskárna

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Konica Minolta magicolor 1650EN je určena primárně do kancelářských prostor, kde díky svým rozměrům a neuvěřitelně tichému provozu nevyčnívá a plně uspokojí potřeby malých pracovních skupin. Nový magicolor 1650EN přichází ve třech flexibilních konfiguracích s plnou síťovou kompatibilitou. Pro menší skupiny znamená ideální zařízení pro neomezený přístup k plně barevnému laserovému tisku a posiluje tak jejich nezávislost na centrálních tiskových strojích.

„Právě v nejmenších kancelářích nachází magicolor 1650EN svoje místo”, říká Christina Stubinski, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Europe. „Díky nízké úrovni hluku si uživatelé často ani nevšimnou, že je tiskárna v provozu. Je to tedy zejména atraktivní zevnějšek, co přitahuje uživatelovu pozornost – a samozřejmě také vysoká kvalita tisku.”

Magicolor 1650EN je vybavena tiskovým řadičem Emperon, který umožňuje snadnou integraci do různých systémů – Windows, Mac nebo Linux. Zařízení je kompatibilní s běžnými tiskovými protokoly jako PCL a PostScript (PS). Za vynikající kvalitou tisku se skrývají nejmodernějších technologie. V tomto případě je toho dokladem patentovaný Simitri HD toner, který si vysloužil si respekt pro svůj detailní a jasný tisk, jehož barvy zůstávají dlouho stabilní, mimo jiné také díky vysoké odolnosti proti UV záření.

Dle potřeb uživatelů je možné vybírat ze tří odlišných konfigurací. Vedle standardní verze je dostupná také magicolor 1650EN-d, obohacená o duplexní tisk. Nejsofistikovanější konfiguraci magicolor 1650EN-dt potom ocení skupiny, které produkují větší množství tištěných dokumentů. Typ magicolor 1650EN-dt nabízí standardně duplexní tisk a také druhý podavač papíru.

Všechny modely tisknou rychlostí 5 barevných či 20 černobílých stránek za minutu. Pro účely tisku je možné využít papír až o gramáží 209 g/m2. Všechny modely jsou vybaveny LCD displejem a spolu s několika ovládacími tlačítky na přední straně. Ovládání přístroje je velmi intuitivní a kompletní česká lokalizace k tomu ještě více přispívá.

Barevná laserová tiskárna magicolor 1650EN využívá stejně jako většina produktů Konica Minolta ekologický program Clean Planet. Uveďme například, že použité cartridge jsou recyklovatelné až z 99%, anebo že toneru Simitri HD postačí nižší tavící teploty než je zvykem u běžných tonerů. Důsledkem takových vlastností je skutečnost, že uživatel ušetří až 15% energie vyžadované při použití běžných tiskových řešení.

„Díky dostupnosti tří různých konfigurací mohou menší pracovní skupiny nalézt optimální řešení pro specifickou situaci. Výraznou předností zařízení je také to, že dosvědčuje svému uživateli jeho zájem o životní prostředí”, dodává Christina Stubinski

Tiskové zprávy

Diskuse