Kingston - světový rekord v dosažené frekvenci paměti

25. 8. 2010 09:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejrychlejší paměť na světě od společnosti Kingston Technology získává světový rekord

Kingston - světový rekord v dosažené frekvenci paměti

Paměť Kingston HyperX dosáhla na výstavě GamesCom frekvence 3068 MHz

Kingston Technology Europe Ltd., dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila, že její nejrychlejší tříkanálová paměťová sada na světě Kingston HyperX KHX2333C9D3T1K3/3GX byla přetaktována na 3068 MHz při setkání extrémních overclockerů na výstavě GamesCom 2010 v Kolíně nad Rýnem. Jedná se o nejrychlejší frekvenci paměti, jaká kdy byla zaznamenána. Výsledku bylo dosaženo proslulými overclockery Benjaminem Biouxem aka ‘Benji Tshi’ a Jean-Baptiste Gerardem aka ‘marmott’s použitím tekutého dusíku jako chladícího média. Session probíhala se základní deskou GIGABYTE P55 a procesorem Intel Core i7 870.

„Jsme absolutně nadšení rychlostí tohoto modulu,” řekl úřadující mistr francouzských overclockerů Jean-Baptiste Gerard aka ‘marmott’. „Věděli jsme, že tento modul má velký potenciál, ale že to s ním dotáhneme až ke světovému rekordu ve frekvenci, to překvapilo i mě. Jsme zvědaví, co pro nás Kingston připraví v budoucnu.”

Detailní informace o session jsou online k dispozici zde:
• Průběh session s obrázky a screenshoty
• Potvrzení rekordu
• Video ze session na YouTube
• Fotky ze session na Flickru

Společnost Kingston Technology uvedla nejrychlejší tříkanálovou sadu na světě certifikovanou společností Intel už v červnu 2010. Tato sada pracuje s nízkou latencí 9-11-9-27-2N při napětí 1.65 voltů a byla vyvinuta pro nadšence, hráče a benchmarkery hledající nové možnosti paměťových produktů. Nový Kingston HyperX 2333 MHz kit byl nadšenci vřele přivítán a je považován za jednu pamětí, kterou overclockeři na celém světě nejčastěji používají. Tento modul patří do řady vysoce výkonných sad Kingston’s HyperX T1 z rodiny paměťových produktů HyperX

Tak jako všechny paměti Kingston HyperX, sada 2333MHz byla navržena podle těch nejvypracovanějších konstruktérských zásad a podléhá standardům řízení kvality výroby a testování OEM. Díky tomu získala certifikaci XMP od společnosti Intel. Paměť byla s velkým úspěchem testována na několika platformách s P55 včetně základní desky GIGABYTE GA-P55A-UD4P. Paměť Kingston HyperX je krytá celoživotní zárukou a bezplatnou nepřetržitou technickou podporou. Podrobnější informace najdete na webové stránce společnosti Kingston na adrese www.kingston.com/europe .