Intel Atom Z670 pro novou generaci tabletů

13. 4. 2011 08:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel představila plány na urychlení výroby procesorů Intel® Atom™ a uspíšení Mooreova zákona

Intel Atom Z670 pro novou generaci tabletů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


• Procesor „Oak Trail” bude přítomen ve více než 35 tabletech. Ve svých inovativních přístrojích ho mimo jiné využijí Evolve III*, Fujitsu Limited*, Lenovo*, Motion Computing*, Razer* a Viliv*. První přístroje se na trhu objeví v květnu a další novinky budou dodávány v průběhu roku 2011.

• „Cedar Trail” - následující platforma pro netbooky a levné počítače, nabídne funkce jako Intel® Wireless Music, Intel® Wireless Display, PC Sync nebo Fast Boot. Dále budou posíleny multimediální a grafické funkce a sníží se spotřeba energie.

• Integrovaný procesor Intel Atom Z670 umožní vyrábět menší a tenčí zařízení bez ventilátoru. Ta najdou uplatnění v mobilních zařízeních pro zdravotnictví, v průmyslových tabletech a přenosných zařízeních pro maloobchod.

• Intel pracuje na urychlení výroby řady Atom a překročení tempa Mooreova zákona; produkty postavené na nových technologiích by se na trhu měly objevit v horizontu tří let.

• Platformy Intel Atom dokonale využívají strategii „Vámi preferovaného operačního systému“ a podporují platformy Google* Chrome* a Android*, MeeGo* a Windows*, přičemž poskytují vysokou míru individualizace.

Společnost Intel dnes oznámila, že platforma Intel® Atom™ původně označovaná jako „Oak Trail”, se již dodává partnerům a první produkty, které jsou na této platformě postavené, se na trhu objeví v květnu tohoto roku. Novinka bude dostupná již ve více než 35 tabletech a hybridních zařízeních. Platformu budou ve svých produktech (na různých operačních systémech) používat společnosti jako Evolve III*, Fujitsu Limited*, Lenovo*, Motion Computing*, Razer* a Viliv*.

Na konferenci Intel Developer Forum v Pekingu navíc Intel představí novou generaci procesoru Intel Atom, aktuálně nazývanou „Cedar Trail”. Tato generace bude postavena na 32nm technologii 32nm a určena pro tiché a tenké přenosné počítače typu netbook a pro all-in-one řešení. Díky inovativní technologii nebudou tato nová zařízení potřebovat ventilátor.

„Nová platforma Intel Atom „Oak Trail“ a připravovaná platforma „Cedar Trail“ jsou důkazem naší dlouhodobé snahy nabízet špičková řešení pro osobní a mobilní zařízení, zvyšovat životnost baterie a nabízet uživatelům stále vyšší výkon,“ říká Doug Davis, viceprezident společnosti Intel a generální ředitel divize pro netbooky a tablety. „Pracujeme na urychlení výroby řady Intel Atom, abychom se vyvíjeli ještě rychleji, než předpokládá Mooreův zákon. Produkty s našimi novými technologiemi bychom na trhu chtěli vidět v horizontu tří let,“ dodává Doug Davis.

Nový procesor Intel Atom Z670, který je součástí platformy „Oak Trail, nabízí lepší přehrávání videa, rychlejší surfování po internetu a delší výdrž na baterie, aniž by byl obětován jeho výkon. Bohatá multimediální výbava obsahuje dekódování videa v rozlišení 1080p včetně podpory HDMI nebo Adobe* Flash.

Nový Intel Atom Z670 podporuje různé operační systémy, jako jsou například Google* Android*, MeeGo* a Windows*. Tato flexibilita přináší podstatně širší výběr v oblasti tabletů a hybridních zařízení kombinujících nejlepší funkce tabletu a netbooku.

Platforma umožňuje vyrábět menší, tenčí a výkonnější zařízení, jelikož grafická karta i paměťový řadič jsou integrovány přímo v procesoru. Nízkoprofilový Intel Atom Z670 je o šedesát procent menší než modely předchozí generace a obejde se bez přídavného ventilátoru. Baterie má dostatečnou kapacitu na celý den provozu. Dále jsou procesory vybaveny funkcí Intel® Enhanced Deeper Sleep, která v době nečinnosti dokáže lépe šetřit energií, a optimalizovanou technologií Intel SpeedStep®. Integrované HD dekódování umožňuje přehrávání videa v rozlišení 1080p při zanedbatelné spotřebě energie.

Procesory Intel Atom Z670 jsou vybaveny čipovou sadou Intel® SM35 Express, která neobsahuje olovo ani halogeny a podporuje USB 2.0 pro vyšší výkon. Intel® High Definition Audio nabízí dobrou podporu pro domácí kino.

Intel Atom je ideální pro menší, integrovaná zařízení, například v maloobchodu, zdravotnictví nebo průmyslu. Například ve zdravotnictví může zdravotnický personál využívat přístrojů postavených na těchto procesorech ke vkládání údajů o pacientech přímo do jejich elektronických složek. Tím se odbourá zbytečné papírování, sníží riziko chyby, zlepší pracovní postupy, produktivita a sníží náklady na personál. Vedle procesoru Intel Atom Z670 nabízí Intel procesor Intel® Atom™ Z650 pro integrovaná zařízení se sedmiletou podporou na operačních systémech Windows a MeeGo.

Platforma „Cedar Trail”, postavená na 32nm technologii, nabídne další vylepšení v oblasti grafiky včetně podpory Blu-ray 2.0, specializovaný multimediální engine pro plnohodnotné přehrávání videa v rozlišení 1080p a možnost připojení dalších displejů přes HDMI a DisplayPort. Nové funkce zahrnují Intel® Wireless Music, Intel® Wireless Display, PC Sync a Fast Boot. Vedle toho se nové procesory vyznačují nižší spotřebou energie, technologií TDP umožňující jejich instalaci do zařízení bez ventilátorů a také delší výdrží baterie. Uživateli nabídnou tichý chod bez hučení ventilátoru, vyšší odolnost a lákavější design. Společnost Intel aktuálně testuje platformu „Cedar Trail” u všech významných výrobců. Nové přenosné i stolní počítače postavené na této platformě se na trhu objeví v druhé polovině roku 2011.

Více informací, fotografií i údajů z testů najdete na adrese http://www.intel.com/newsroom/atom.

Tiskové zprávy

Diskuse