Acer Iconia Tab 10 přináší lepší obraz i zvuk a přesnější dotykové ovládání

26. 5. 2016 18:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila tablet Acer Iconia Tab 10, který byl navržen tak, aby poskytnul pokročilou audiovizuální zábavu a vyšší výkon. Toto zařízení se může pochlubit například čtyřmi dopředu hrajícími reproduktory s technologií DTS-HD Premium Sound, mimořádně přesnou dotykovou plochou Acer Precision Plus a Full HD displejem s technologií IPS pro výjimečné vizuální detaily.

Acer Iconia Tab 10 přináší lepší obraz i zvuk a přesnější dotykové ovládání

Tablet Iconia Tab 10 má rozměry 259 × 167,5 × 8,985 mm a je vybaven 2 GB paměti RAM a až 32GB úložištěm (rozšiřitelným prostřednictvím karet microSD s kapacitou až 128 GB). Pohání jej čtyřjádrový 64b procesor MediaTek MT8163A a běží na operačním systému Android 6.0 Marshmallow. Tento tablet nabídne nejen více než osmihodinovou výdrž na baterii, ale má také více než dostačující výkon pro chod nejnovějších her, na surfování na internetu a hladké přehrávání videa bez přerušování.

Ať už jste doma, s přáteli nebo na cestách, závisí požitek z multimediální zábavy na tom, zda vaše zařízení poskytne skvělý zvukový projev. Tablet Iconia Tab 10 je vybaven čtveřicí dopředu hrajících reproduktorů Acer Quadio s funkcí DTS-HD Premium Sound , která zahrnuje dekodér DTS-HD, virtuální prostorový zvuk a různá vylepšení zvuku. Pro poslech se sluchátky je tablet vybaven tak, aby nabídnul podporu 5.1 headsetů, což umožňuje poslech prostorového zvuku.

Na jednom z boků zařízení najdete tlačítko MediaMaster, které uživatelům umožňuje rychlou volbu nejvhodnějšího nastavení obrazu i zvuku při různých scénářích používání. Díky microHDMI výstupu a podpoře bezdrátového obrazu Wireless Display je připojení k většímu multimediálnímu systému (jako je domácí kino či prezentační obrazovka) velmi snadné.

10" Full HD displej je řízen procesorem pro zpracování obrazu MediaTek MiraVision, který na displeji produkuje snímky s větším počtem barev, vyšší ostrostí a lepším kontrastem. To v kombinaci s technologií IPS (In-Plane Switching) znamená, že jsou barvy více konzistentní a přesnější, a to i z širokých pozorovacích úhlů. Máte tak zajištěn kvalitní obraz bez ohledu na to, z jakého úhlu jej budete pozorovat.

Tablet Iconia Tab 10 je také vybaven nástroji Acer EZ Utilities, které jsou k dispozici exkluzivně jen pro něj. Tyto přeinstalované aplikace umožňují uživateli zvětšení uživatelského rozhraní (UI), stejně jako velikost písma nad rámec standardní změny v operačním systému Android. Možnost zvětšení zjednodušuje čtení detailů a umožňuje uživatelům, kteří upřednostňují větší ikony i text, dosáhnout toho, co chtějí.

Navíc ani pořizování fotek a videí nebylo nikdy snazší, a to díky dvojici kamer: 2Mpx přední kameře a 5Mpx zadnímu fotoaparátu s automatickým ostřením.

Dotykový displej Acer Precision Plus potěší uživatele, kteří si touží po plném kreativním využití schopností Iconia Tab 10. Je natolik citlivý, že na něm můžete psát i načrtávat pomocí obyčejné tužky, ne pouze za pomoci speciálního stylusu.

Této neuvěřitelné citlivosti bylo dosaženo díky unikátnímu panelu s menšími senzory, se kterými se uživatelé setkají u technologie Acer Precision Plus. Mají velikost pouhých 3,5 mm, přitom klasické senzory v běžných panelech jsou velké 5,5 mm. Díky tomu je na obrazovce hustší síť senzorů, která přináší 2,5× vyšší citlivost. S větší citlivostí mohou uživatelé dosáhnout větší přesnosti ovládání s menším množstvím chyb. Navíc nechybí ani speciální vrstva zabraňující ulpívání otisků prstů, která udržuje displej čistý a obraz ostrý.

Díky tomu, že se tento tablet může pochlubit funkcí EZ Snap, umožňuje uživatelům okamžitě pořídit snímek sevřením tří prstů. Tato funkce se hodí i při prohlížení obsahu. S pomocí jednoduchého gesta sevření třemi prsty si mohou uživatelé uložit článek na webu do aplikace Pocket pro možnost jeho pozdějšího přečtení bez přístupu k internetu. Pro začátky s aplikací Pocket nabízí Iconia Tab 10 bezplatné půlroční předplatné Pocket Premium pro čtení offline článků.

Acer Iconia Tab 10 (A3-A40) bude k dispozici v červnu za cenu od 5 990 Kč/218€ .

Tiskové zprávy . tablety

Diskuse