Acer rozšiřuje portfolio svých profesionálních projektorů o čtyři nové modely řady P

30. 5. 2016 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer přidává do svého špičkového portfolia projektory Acer P6200, P6200S, P6500 a P6600. Tato nová zařízení nabízejí podmanivou projekci pro profesionály. Byla navržena pro projekci jak ve velkých prostorech, tak i malých a velkých konferenčních místnostech. Ať už v zasedací místnosti nebo ložnici poskytnou divácký zážitek jako nikdy předtím, a to v ohromujícím Full HD rozlišení, současně jim nechybí podpora HDMI 3D nebo 144Hz 24p.

Vít Urban ze společnosti Acer okomentoval uvedení nových modelů slovy: „Společnost Acer se stále zaměřuje na to, aby přinesla se svým portfoliem projektorů profesionální kvalitu. Nové modely se mohou pochlubit atributy, mezi které patří expresivní projekce, větší možnosti využití i flexibilita instalace, díky čemuž jsou ideální volbou do profesionálních i osobních prostředí všech velikostí.“

Tato nová řada využívá špičkovou technologii pro úpravu obrazu Acer LumiSense+, takže uživatelé mohou očekávat, že dostanou ten nejlepší možný zážitek ze sledování obrazu, bez ohledu na to, jak moc je prostředí osvětlené. V těle projektoru je zabudován senzor okolního osvětlení, který spolupracuje s výpočetním enginem LumiSense+ pro dynamickou optimalizaci jasu, saturaci barev a kontrastu obrazu podle okolních světelných podmínek.

Kromě technologie DynamicBlack™, s níž je dosaženo kontrastního poměru 20 000:1, je kontrast snímku umocněn analýzou promítaného obrazu snímek po snímku pro co nejrealističtější extrémní úrovně černé barvy a brilantní bílé. Navíc je pro dosažení optimálních úrovní černé barvy dynamicky přizpůsobován výkon světelné lampy.

Projektor P6600 také nabízí ultraširokoúhlou projekci, poskytne tak pohodlné sledování s širším záběrem. WUXGA nabízí vyšší rozlišení 1 920 × 1 200 px s poměrem stran 16:10, díky čemuž jsou tyto projektory mimořádně univerzální – skvěle poslouží jak pro prezentaci dat a grafiky, tak i pro nativní Full HD video.

Projektory Acer využívají technologií ColorBoost3D, která přináší skutečně realistické odstíny barev jak pro 2D, tak pro 3D obsah. Mohou se pochlubit optimalizovaným 6segmentovým barevným kolečkem, moderní technologií osvětlovací lampy a výkonným zpracováním obrazu pro nepřekonatelnou sytost a reprodukci barev.

Kromě toho zajišťuje technologie Acer ColorSafe II to, že jsou projektory v podstatě imunní vůči zkreslení barev, jako je nádech do žluta/zelena. Pro věrnost barev i po dlouhodobém používání používá dynamické RGB řízení zisku. To vede v průběhu času k velkým úsporám pro koncového uživatele.

Uživatelé mohou svůj projektor dokonale umístit v jakékoli místnosti, a to díky až 1,6násobnému zoomu (u modelu 1,36násobnému). Snadné nastavení umožňuje i vertikální posuv objektivu, díky kterému lze obraz posunout při zachování původního formátu a velikosti bez zkreslení, zatímco čtyřrohová a horizontální/vertikální korekce lichoběžníkového zkreslení umožňuje korigovat až 30°náklon, aniž by docházelo k deformaci stran, přestože je projektor umístěn vlevo, vpravo, nad nebo pod úrovní projekčního plátna.

S bezdrátovým adaptérem Acer mohou uživatelé těžit z výhod bezdrátové projekce při zachování rozlišení Full HD 1080p. Díky odnímatelnému krytu kabelů a ukrytému bezdrátovému adaptéru může být vše úhledně schováno, ať už bude projektor umístěn na stropu či na stole.

Každý projektor je vybaven dvojicí 10W reproduktorů, které vám umožní vychutnat si studiové nuance a čistší zvuk – nebudete tak již potřebovat externí reproduktory. To přináší výhodu v zasedací místnosti či v učebně, stejně jako funkce Mirroring Display (zrcadlení displeje) pro přímou projekci obrazovky. Kromě toho vám dělení obrazovky Quad View umožní zobrazit obsah až čtyř uživatelů současně, což ještě více posílí vzájemnou spolupráci.

Model Acer 6600 také těží z inovativního přehrávání prostřednictvím HDBaseT, standardu pro komerční distribuci multimediálního obsahu za účelem snížení nákladů při připojení k existujícím AV systémům, zvýšení účinnosti a spolehlivosti. A to tím, že se vyhýbá rozhraní HDMI a nabízí nadstandardní služby pro poskytování obsahu s vysokým rozlišením, multikanálovým zvukem a různými ovládacími rozhraními.

Tyto nové přírůstky také nabídnou životnost lampy až 4 500 hodin, a to díky režimu Acer ExtremeEco, s nímž dochází k úspoře až 80 % spotřeby lampy během situace bez vstupního signálu. Delší životnost lampy a snížení nákladů na provoz přispívá k dlouhodobému a spolehlivému provozu projektoru v jakémkoli prostředí.

Projektory řady Acer P6 jsou k dispozici za ceny od 28 990 Kč/1 049 €.