AOC AG241QG a AG241QX - první 24palcové herní monitory AOC AGON s QHD rozlišením

19. 7. 2016 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost AOC představuje první dva 24palcové herní monitory z prémiové řady AGON s QHD rozlišením. Monitor AG241QG nabízí obnovovací frekvenci 165 Hz, technologii NVIDIA G-Sync a NVIDIA ULMB, jeho bratr AG241QX se liší svou 144Hz obnovovací frekvencí a využitím technologie Adaptive-Sync. Společně s dobou odezvy 1 ms umožňují tyto vlastnosti oběma monitorům poskytovat maximální herní výkon bez trhání, lagu nebo duchů. Jsou určeny pro skutečné herní nadšence a profesionální hráče, kteří vyžadují jen to nejlepší.

AOC AG241QG a AG241QX - první 24palcové herní monitory AOC AGON s QHD rozlišením

Prémiová řada herních monitorů AGON přináší bohatou výbavu pro maximální pohodlí při hraní. Díky inovativní základně AOC Ergo Dial Base, kterou jsou oba modely vybaveny, si mohou uživatelé monitor jednoduše nastavit do ideální polohy. Včetně výškového nastavení kombinovaného s bočním měřítkem pro snadné zapamatování pozice, náklonu i natočení panelu.

Pohodlí pro oči je pro podávání maximálních výkonů rozhodující. Proto jsou oba modely AG241QG a AG241QX vybaveny technologií Flicker-free pro maximální redukci blikání obrazu, které výrazně unavuje oči. Model s technologií Adaptive-Sync jde ještě dál díky módu Low Blue Light, který redukuje škodlivé délky modrého světla bez obětování kvality barevného podání.

AG241QX však toho nabízí víc. Mezi další herní vlastnosti patří AOC Low Input Lag, AOC Shadow Control a přednastavené herní módy pomocí speciálního ovladače. Zatímco low input lag zaručuje, že hráčovy příkazy jsou vykonávány bez zpoždění, AOC Shadow Control poskytuje možnost rychlé změny kontrastu ve vybraných oblastech, aniž by to mělo dopad na již vyladěný obraz. Ovladač pro nastavení herních módů je také skvělým doplňkem pro rychlou změnu nastavení obrazového. Nastavování a ukládání preferovaných předvoleb nebylo nikdy snazší.

Model AOC AGON AG241QX bude na trhu dostupný v srpnu za doporučenou maloobchodní cenu 12 199 Kč (449 eur), AOC AGON AG241QG přijde na trh v září za doporučenou maloobchodní cenu 16 199 Kč (599 eur).

Tiskové zprávy . monitory

Diskuse