Aeryon SkyRanger - dron pro ostré nasazení bezpečnostních a záchranných složek

20. 7. 2016 22:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Kanadská společnost Aeryon Labs uvádí na český trh špičkový bezpilotní prostředek Aeryon SkyRanger. Tento dron prověřený praxí splňuje ty nejpřísnější podmínky. Ve světě je pravidelně využíván v ostrém nasazení při zásazích bezpečnostních a záchranných složek, ale i pro komerční účely. Byl vyvinut týmem kanadských specialistů s dlouhodobou praxí tak, aby dokázal plnit svou funkci i ve velmi náročných klimatických a povětrnostních podmínkách, čímž se od konkurenčních bezpilotních prostředků často velmi výrazně liší.

Aeryon SkyRanger - dron pro ostré nasazení bezpečnostních a záchranných složek

„Aeron SkyRanger osvědčil svou funkčnost v poli i na bojišti, díky svým unikátním vlastnostem a snadné ovladatelnosti je také často využíván komerčními firmami. Nelimitují jej náročnější klimatické podmínky, jeho propracovaná konstrukce umožňuje snadnou manipulaci, bleskové nasazení a jednoduchou výměnu kamerových modulů přímo na místě,“ říká Andrej Hronec, ředitel společnosti Audiopro, která Aeyron Labs zastupuje na českém trhu. Aeyron Labs se specializuje pouze na bezpilotní prostředky a jejich vybavení a za 10 let fungování si vybudovala pověst technologického lídra a spolehlivého partnera.

SkyRanger je navržen tak, aby zachoval svou funkčnost i za velmi náročných klimatických a povětrnostních podmínek. Velmi důležitým parametrem je u dronů výdrž baterie – v případě SkyRangeru výrobce garantuje fungování po dobu až 50 min s plným zatížením, a to při teplotách v rozmezí -30° C až +50° C. Přístroj dokáže létat při větru 65 km/hod v nárazech 90 km/hod, přitom většina konkurence má velké problémy už při větru kolem 30-40 km/hod, což je podle statistik běžná hodnota v našich klimatických podmínkách.

Další předností SkyRangeru společnosti Aeyron je velmi jednoduché ovládání bez nutnosti znát ovládání leteckých modelů. Dron je řízen pomocí dotykové obrazovky tabletu, takže vycvičení obsluhy v krizových situacích trvá cca 30 minut. Jeho promyšlená konstrukce umožňuje bleskové nasazení, od příjezdu k zásahu může vzlétnout do 2 minut. Je možné jej také jednoduše transportovat v batohu nebo boxu, ve složeném stavu konstrukce chrání citlivé části. Nožky, ramena, ale i kamery a baterie lze snadno během několika vteřin vyměnit.

Aeryon SkyRanger lze dle přání zákazníka dodat se dvěma typy kamer. Chytrou stabilizovanou duální denní/termo (EO/IR) kamerou, u které může operátor přepínat živý náhled obrazu z obou snímačů, přičemž se zaznamenávají oba pro pozdější analýzu. Druhá kamera s 30násobným optickým, celkově 60násobným zoomem, umožňuje díky obrovskému přiblížení bezpečnou identifikaci na velké vzdálenosti.

Mimořádná odolnost, výborné technologické parametry a jednoduchost obsluhy předurčují univerzální využitelnost tohoto bezpilotního prostředku. Kromě zmíněného nasazení při bojových a bezpečnostních akcích je Aeryon SkyRanger využíván pro snímkování a sběr informací v mnoha oblastech: geodézii, modelování, při sledování liniových staveb, plynovodů, zemědělské produkce, lesních porostů, geologicky nestabilních území, apod.

SkyRanger je výrobek kanadské společnosti Aeryon Labs, která patří k absolutní světové špičce ve vývoji a výrobě bezpilotních prostředků určených pro komerční firmy, bezpečnostní složky i armádu. Ta se specializuje pouze na bezpilotní prostředky a jejich vybavení, a ve svém oboru si za 10 let fungování vybudovala pověst technologického lídra a spolehlivého partnera. Společnost Aeyron, která zaměstnává 150 lidí, se v nejnovějším žebříčku nejrychleji se rozvíjejících technologických firem Kanady Technology Fast 50 společnosti Deloitte umístila na 10. místě, v rámci celé Severní Ameriky se umístila v první stovce.

Tiskové zprávy . drony

Diskuse