Fúze společností Dell a EMC dokončena.

7. 9. 2016 19:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dell Technologies dnes oznámila dokončení akvizice společnosti EMC Corporation. Vzniká tak jedinečná skupina podniků poskytujících organizacím nepostradatelnou infrastrukturu k budování digitální budoucnosti, transformaci IT a ochraně těch nejdůležitějších aktiv, kterými jsou informace. Jejich spojením vznikl lídr trhu v hodnotě 74 miliard dolarů se stále se rozšiřujícím portfoliem technologií, které řeší komplexní problémy zákazníků v rychle se rozvíjejících oblastech hybridních cloudů, softwarově definovaných datacenter, konvergované infrastruktury, platforem poskytovaných jako služba, datových analýz, mobility a kybernetické bezpečnosti.

Fúze společností Dell a EMC dokončena.

Skupina Dell Technologies poskytuje služby 98 % společností z žebříčku Fortune 500 a sestává z několika vedoucích společností na trhu. Mezi dvě největší a také nejznámější společnosti patří Dell, která poskytuje klientská řešení, a Dell EMC, která nabízí řešení infrastruktury. Oba tyto subjekty pak podporuje společnost Dell EMC Services. Skupina Dell Technologies dále zahrnuje společnosti Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream a VMware. Tato jedinečná struktura spojuje důraz a inovativnost startupu a dravé firmy s globálním záběrem a službami velkého podniku. Velikost skupině Dell Technologies umožní dále posílit inovace, více investovat do výzkumu a vývoje, prodeje a marketingu, služeb a podpory a poskytovat zákazníkům efektivnější a úspornější řešení. Společnost bude veřejně sdělovat své finanční výsledky, je ovšem řízena soukromě, což jí dovoluje z dlouhodobého hlediska lépe směrovat investice do ekosystému svých zákazníků a partnerů.

Michael Dell, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Dell Technologies, uvedl: „Stojíme na prahu nové průmyslové revoluce. Náš svět se stává stále inteligentnějším a propojenějším, až jej nakonec obemkne obrovská síť internetu věcí, který našim zákazníkům otevře cestu k nevídaným možnostem. Proto jsme vytvořili Dell Technologies. Máme produkty, služby, specialisty i globální záběr, s nimiž se můžeme stát katalyzátorem změn a ukázat směr velkým i menším zákazníkům na jejich digitální cestě.“

Dell Technologies spojuje tržní sílu společnosti Dell u malých a středních firem s postavením společnosti EMC u velkých podniků a zaujímá pozici lídra v řadě klíčových a vysoce růstových oblastí trhu informačních technologií, jehož objem dnes činí dva biliony dolarů. Dokládá to označení lídr ve 20 hodnoceních Magického kvadrantu i portfolio více než dvaceti tisíc patentů a patentových přihlášek.

V rámci dnešního oznámení představila společnost i novou strukturu obchodních značek. Video s dalšími informacemi o nové značce je k dispozici zde.

Po uzavření transakce 7. září 2016 obdrželi akcionáři společnosti EMC 24,05 USD na akcii v hotovosti a dále divizní akcie (tracking stock) spojené s podílem ekonomického zájmu společnosti EMC v divizi VMware. Na základě odhadovaného počtu akcií EMC v oběhu v okamžiku uzavření transakce získali akcionáři společnosti EMC 0,11146 nové divizní akcie (NYSE: DVMT) za každou akcii EMC. Hodnota divizní akcie se může lišit od tržní hodnoty akcí společnosti VMware vzhledem k odlišným charakterům a oprávněním spojeným s těmito dvěma typy akcií.

Tiskové zprávy

Diskuse