HP Z2 Mini - světově první mini pracovní stanice

16. 11. 2016 18:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP Inc. představila na akci Autodesk University světově první mini pracovní stanici, která je určena CAD uživatelům a dalším profesionálům. Stylová HP Z2 Mini Workstation dodává průlomový výkon a všestrannost v pouze 5,8 cm vysokém šasi a je tak o 90 % menší než běžné provedení desktopů.

HP Z2 Mini - světově první mini pracovní stanice

Touto nabídkou HP upevňuje vedoucí postavení na trhu a to o zcela novou kategorii pracovních stanic nabízejících skvělý výkon, eleganci a produktivitu.

HP Z Workstation produkty se na trhu již staly standardem pro zákazníky, kteří požadují plný výkon a spolehlivost. HP Z2 Mini Workstation staví na úspěchu HP Z240 SFF, je minimálně dvakrát tak výkonná než běžné komerční mini PC a navíc má schopnost podpory až šesti displejů přímo ze zařízení. HP Z2 Mini bylo navrženo pro miliony CAD uživatelů, kteří požadují kompaktní hardware bez kompromisu ve výkonu a spolehlivosti.

“Pro navrhování některých z technologicky nejkomplexnějších architektur, je ta nejmodernější technologie v podstatě základní potřebou“, řekl Daniel Libeskind, celosvětově uznávaný architekt a zakladatel Studio Libeskind. “Tlak na rychlost, kterou tvoříme, a komplexnost našich projektů se v posledních letech stal ještě intenzivnější. Ale výkonné počítače jako HP Workstations pomáhají designérům rychle proměnit jejich vize ve skutečnost.”

Rychleji, než uvaříte šálek espressa, je nové HP Z2 Mini Workstation schopné navrhovat v podstatě cokoli, od nejmodernějších elektronických zařízení po domy a kancelářské budovy. Pracovní stanice je vybavena procesorem nové generace Intel® Xeon® processor , NVIDIA® profesionální grafikou a je dostupná také s HP Z Turbo Drive pro schopnost rychlé práce s ukládáním objemných dat.

“HP Z2 Mini, světově první mini pracovní stanice, dodává dechberoucí výkon a všestrannost ve velice malém, ikonickém designu,” řekla Gwen Coble, ředitelka Workstations, Thin Clients, Retail Solutions a Immersive Computing, EMEA, HP Inc. “HP předefinovalo pracovní stanice v roce 2009 s příchodem právě HP Z série, a nyní znovu definuje tuto kategorii novým HP Z2 Mini Workstation – ultimátní kombinací prostorové úspory, elegance a výkonu.”

Společně s tím, jak se stává současné pracovní prostředí více a více stísněné, je větší poptávka po menších pracovních stanicích jako například HP Z2 Mini. Neskutečně kompaktní tvar připomíná spíše super počítače budoucnosti než PC dneška. Osmihranná forma nového HP Z2 Mini je nejunikátnějším designem, který HP vytvořilo za 35 let na trhu pracovních stanic, ale zároveň udržuje HP „Z DNA“ napříč produktem včetně rozšířené ISV certifikace a 368,000 hodin zátěžového testování.

Ultrakompaktní a atraktivní workstation poskytuje uživatelům mnoho všestranných možností umístění: na stole či pod, integraci s HP Z displejem nebo umístění na zdi . HP inženýři vytvořili design na zakázku fanoušků a super tichý chladící systém (o 63 % tišší než HP pracovní mini PC) pro workstation zákazníky, kteří dávají důraz na tichý, ale naprosto spolehlivý provoz zařízení. HP Z2 Mini design a konstrukční důmyslnost přetvoří způsob, jakým lidé o pracovních stanicích a pracovním prostředí přemýšlejí.

HP Z2 Mini Workstation bude v Čechách dostupná od ledna 2017 v ceně začínající na 15 990 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse