LG G6 - displej s QHD+ rozlišením a funkcí Dolby Vision

7. 3. 2017 18:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost LG Electronics představila nejnovější chytrý telefon G6, který reprezentuje nový odvážný formát displeje podporující ojedinělé audiovizuální zážitky. Poměr obrazovky k tělu displeje je až 80%, disponuje širokoúhlým fotoaparátem a množstvím dalších funkcí. Telefon byl navržen na základě reálných potřeb uživatelů. G6 má prémiové vybavení a reflektuje to, co spotřebitelé chtějí - pozoruhodně velký displej, který skvěle padne i do jedné ruky.

LG G6 - displej s QHD+ rozlišením a funkcí Dolby Vision

„G6 nabízí uživatelům nové vizuální zážitky a ovládací prvky a to díky rozšířenému displeji, který lze snadno ovládat jednou rukou,“ řekla Andrea De Sousa z české pobočky LG. „Nadále se budeme zaměřovat na vývoj telefonů s důrazem na pohodlí a spolehlivost, abychom naplnili a předčili očekávání spotřebitelů,“ dodala.

LG G6 s 5,7 palcovým QHD+ FullVision® displejem s rozlišením 2880 x 1440 vůbec poprvé nabízí poměr stran obrazovky 18:9 pro intenzivnější zážitky při sledování videa nebo hraní her. G6 umí mimo jiné fotografovat čtvercové fotografie, které se ideálně hodí na Instagram, Snapchat a další sociální sítě. Nebo si uživatelé mohou zvolit například poměr 4:3, 16:9 a 18:9.

I přes velký displej se G6 velmi pohodlně drží. Na rozdíl od jiných telefonů s podobnou velikostí obrazovky se bez problému vejde do jedné ruky. Poskytuje tak dokonalý audiovizuální zážitek a uživatel se vyhne nepohodlnému ovládání běžnému u jiných velkých telefonů. Výzkumný tým na Pensylvánské státní univerzitě testoval stabilitu při držení telefonu, reálné uživatelské pohodlí v různých pozicích a akcích, stejně tak únavu svalů při dlouhodobém používání. LG G6 získal ve všech testovaných kategoriích tu nejvyšší známku.

Tělo telefonu je vyřezáno z hliníku a skla a je k dispozici v bílé, černé a platinové barvě. Vyznačuje se minimalistickým elegantním designem s dokonale hladkým povrchem. Po obvodu telefonu se táhne kovový matný rám, který zajišťuje pevnost celého těla. Zadní strana je dokonale rovná, což zabraňuje poškození fotoaparátu. Více prostoru pro displej bylo dosaženo umístěním kamery a čidel do jedné řady. Zaoblené rohy těla i displeje samotného sjednocují design, ale také zmírňují poškození, pokud telefon upadne.

Světově proslulý průmyslový designér Torsten Valeur se vyjádřil k designu nového chytrého telefonu LG G6 takto: „Je to ideální fúze krásného minimalistického designu a chytrého řešení v podobě skvělého uživatelského zážitku,“ popisuje své první dojmy a dodává: „Pevná kovová konstrukce umístěná po obvodu telefonu s matnou povrchovou úpravou, perfektně rovná zadní strana, která zabraňuje poškození fotoaparátu a v neposlední řadě ergonomie pro snadné používání jednou rukou. To jsou hlavní benefity vystihující smartphone moderní doby.“

LG G6 je první chytrý telefon s funkcí Dolby Vision ™ pro neuvěřitelný jas, kontrast a živé barvy. Spolu s poměrem stran 18:9 a kvalitou zobrazení QHD+ dodává autentický filmový zážitek, zvláště při streamování obsahu společností Amazon a Netflix, které produkují obsah právě v poměru 18:9.

S LG G6 uživatelé nemusí při fotografování řešit, kde lidé stojí a jak je vměstnat do jednoho snímku, aby byli všichni vidět. Jednoduše lze přepnout na širokoúhlý režim. Se zadním duálním 13MP fotoaparátem s úhlem záběru 125° lze pořizovat panoramatické snímky, které běžný telefonem nezvládne. Novinkou je také 100° úhel záběru přední kamery s 5MP rozlišením, což eliminuje potřebu používat selfie tyč. Široký úhel také snižuje zkreslení okrajů, což přispívá k přirozenějším snímkům.

Pro prohlížení selfie, wefie, širokoúhlých fotografií a fotografií pořízených v režimu Square Camera Mode využívá LG G6 režimu zobrazení v jednom okně. Což znamená, že snímky lze kontrolovat v přilehlém okně hned po pořízení a není nutné vstupovat do galerie. Nová funkce Square Camera totiž rozdělí obrazovku na dva identické čtverce. Uživatelé mohou pořizovat fotky v poměru 1:1 v jednom okně, zatímco kontrolu, editaci a sdílení provádí v druhém okně bezprostředně po jejich pořízení. Navíc lze jednoduše vytvářet obrázky ve formátu GIF kombinací až stovky fotografií z galerie.

LG G6 splňuje normu IP68, a proto jej lze bez obav nechat téměř kdekoliv. Norma značí odolnost vůči vodě i prachu. Telefon tedy zvládne i ponoření až do 1,5 metru po dobu 30 minut. Uživatelé nemusí mít obavy ani z náhodných pádů a dalších rizikových situací při každodenním používání, protože G6 byl navržen tak, aby byl spolehlivý i v náročných situacích. Kromě předepsaných norem prošel telefon úspěšně i dalšími testy zabývajícími se teplotou, jejím odváděním a snižováním, což je jeden z hlavních cílů při navrhování spolehlivého smartphonu. Nadměrné teplo je nepříjemné nejen při držení telefonu, ale je jednou z hlavních příčin snižování životnosti baterie. Z tohoto důvodu vybavilo LG model G6 tepelnými trubicemi, které jsou vyrobeny z mědi pro optimální tepelnou vodivost. Podobné se běžně používají v přenosných počítačích, kde pomáhají odvádět teplo. Tepelná trubice snižuje teplotu aplikačního procesoru (AP) o 6-10 procent. Kromě toho designéři také zvětšili vzdálenost mezi AP a ovladačem LCD IC, dalším zdrojem tepla v telefonu.

Klíčové vlastnosti

• Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 821 Processor
  • Displej: 5,7 palcový 18:9 QHD+ FullVision® Display (2880 x 1440 / 564 ppi)
  • Paměť: 4 GB LPDDR4 RAM / 32 GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (up to 2 TB)