Samsung Galaxy S8 - nová vlajková loď s Infinity displejem a propojeným ekosystém služeb

30. 3. 2017 21:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., představila chytrý telefon Galaxy S8, který posouvá hranice tradičních smartphonů díky svému hardwarovému vybavení a řadě nových nabízených služeb. Širokou škálou služeb a aplikací i „nekonečným“ displejem Infinity, jenž vás jednoduše pohltí, posouvá Galaxy S8 funkčnost a pohodlí na zcela novou úroveň a otvírá tak celou galaxii možností.

Samsung Galaxy S8 - nová vlajková loď s Infinity displejem a propojeným ekosystém služeb

Samsung Galaxy S8 se začne v České republice prodávat 28. dubna 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 21 999 Kč, model Galaxy S8+ za 24 999 Kč. Telefon bude možné si předobjednat u vybraných prodejců od 29. března 2017, 18.00 hod. do 19. dubna 2017, 23.59 hod., zákazník tak obdrží telefon až o 8 dní dříve než v běžném prodeji.

Přístroj bude možné pořídit v široké paletě barev včetně odstínů černé (Midnight Black), šedivé (Orchid Gray), stříbrné (Arctic Silver) a modré (Coral Blue). Modrá barva bude v České republice dostupná exkluzivně pouze na Alza.cz a dále v Samsung Brand Storech (jak v rámci předobjednávek, tak běžného prodeje).

„Samsung Galaxy S8 zahajuje novou éru designu i skvělých služeb chytrých telefonů a otevírá tak nové cesty ke vnímání světa,“ řekl DJ Koh, prezident divize mobilní komunikace společnosti Samsung Electronics. „Galaxy S8 je důkazem toho, že dokážeme znovu získat důvěru zákazníků zcela novým vymezením bezpečnostních možností, a stane se novým milníkem trvalého odkazu chytrých telefonů Samsung.“

Samsung Galaxy S8 vychází z tradice designu a funkčnosti zařízení Samsung. U modelu Galaxy S8 s úhlopříčkou 5,8 a Galaxy S8+ 6,2 palců vytváří displej Infinity v zaobleném designu zcela hladký souvislý povrch bez tlačítek a ostrých hran. Výsledkem je nerušený zážitek z obrazu, jenž vás zcela pohltí. Telefon rovněž umožňuje pohodlný multitasking. Díky kompaktnímu designu lze zařízení Galaxy S8 pohodlně ovládat jednou rukou, přičemž ochranné sklo Corning® Gorilla® Glass 5 na přední i zadní straně je zárukou odolnosti i vysoké kvality.

Vedle designových inovací pokračuje společnost Samsung v tradici špičkových technologií, které mají uživatelé rádi:

  • Prémiový fotoaparát: Samsung Galaxy S8 je vybaven 8Mpx předním fotoaparátem se světelností f/1,7 a chytrým automatickým ostřením a 12Mpx zadním fotoaparátem se světelností f/1,7 a snímačem Dual Pixel, který zaručuje maximální kvalitu snímků při zhoršených světelných podmínkách, jejich vysokou ostrost a dokonalejší zpracování.
  • Nekompromisní výkon: Výkon a konektivitu v zařízení Galaxy S8 zajišťuje vůbec první 10nm procesor. Telefon je rovněž vybaven gigabit-ready technologiemi LTE a Wi-Fi, které dokáží podporovat přenos až 1 Gb/s, a tedy rychlé stahování souborů bez ohledu na jejich velikost.
  • Propracovaný systém zábavy: Jako první mobilní zařízení na světě je Galaxy S8 certifikován UHD Alliancí jako MOBILE HDR PREMIUMTM. Při sledování pořadů zprostředkovává přesně tak syté barvy a kontrast, jak je filmoví tvůrci zamýšleli. Kromě toho nabízí Galaxy S8 o třídu vyšší herní zážitky díky realistické špičkové grafice a herní balíček Game Pack, který obsahuje nejlepší herní tituly včetně několika titulů na platformě Vulkan API.
  • Světový standard z hlediska mobilní bezpečnosti: Samsung Galaxy S8 je postaven na platformě Samsung Knox, která splňuje bezpečnostní parametry obranného průmyslu. Kromě toho nabídne Galaxy S8 širokou škálu biometrických technologií, mezi jinými čtečku otisků prstů, snímač oční duhovky a rozpoznávání obličeje, takže si uživatelé mohou zvolit způsob biometrického zabezpečení, který jim vyhovuje nejlépe.

Galaxy S8 je vybaven i základními funkcemi a parametry, které jsou u zákazníků oblíbené:

  • Odolnost proti vlhkosti a prachu třídy IP68
  • Podpora MicroSD karty o kapacitě až 256 GB
  • Always-on displej
  • Rychlé a bezdrátové dobíjení

Bixby je inteligentní rozhraní, díky kterému uživatelé vytěží ze svých telefonů ještě více. Pomocí nového tlačítka Bixby budete moci pohodlně přistupovat na rozhraní Bixby a procházet služby a aplikace jednoduchými hlasovými, dotykovými, vizuálními a textovými příkazy. V první fázi budou hlasové funkce rozhraní Bixby zahrnovat několik přednastavených aplikací a funkcí, mezi nimi fotoaparát, kontakty, galerii, zprávy a nastavení; v blízké budoucnosti je pak v plánu jeho rozšíření na další aplikace společnosti Samsung i třetích poskytovatelů. Díky schopnosti kontextové orientace dokáže rozhraní Bixby svou nabídku personalizovat na základě průběžných poznatků o uživatelových zájmech, situacích a lokalitách, v nichž se vyskytuje.

Pomocí technologie rozpoznávání obrázků umožňuje Bixby uživatelům také nakupovat a vyhledávat obrázky a zjišťovat podrobné informace o jejich okolí. S postupným rozšiřováním ekosystému Bixby se z něj stane všudypřítomné rozhraní mezi zařízeními, aplikacemi a službami, které otevře dveře novým zážitkům i scénářům, jež uživatelům usnadní život.

Galaxy S8 nabízí široké portfolio produktů a služeb, které umocní celkový dojem z tohoto modelu v oblasti prémiových mobilních produktů a konektivity.

S Galaxy S8 budou fungovat nové brýle pro virtuální realitu Gear VR pomocí ovladače od společnosti Oculus. Ovladač umožní praktické ovládání a navigaci jednou rukou a lepší pohybovou interakci při přistupování k interaktivnímu obsahu virtuální reality. Model Galaxy S8 bude také možné propojit s novou kamerou Gear 360, která dokáže pořídit 360° videa v 4K rozlišení a fotografie v rozlišení 15 Mpx.

Dokovací stanice Samsung DeX nabízí jedinečné řešení, které spolu s využitím výkonného procesoru v Galaxy S8 promění váš chytrý telefon ve stolní počítač a zajistí stejný komfort a bezpečnost. S dokovací stanicí Samsung DeX si uživatelé mohou snadno zobrazovat a upravovat data ze svého telefonu, přičemž jejich práce bude rychlejší.

Kromě toho v situaci, kdy na trh vstupuje stále více IoT zařízení a připojují se k stále složitější síti, usnadňuje ovládání telefonu aplikace Samsung Connect. Díky ní uživatelé snadno aktivují IoT zařízení prostřednictvím rychlého procesu konfigurace ve třech krocích a ovládat všechny připojené přístroje jednou integrovanou aplikací.

Galaxy S8 také přichází s vylepšenou službou Samsung Health, která je jednou z nejpoužívanějších aplikací společnosti Samsung, s 60 miliony aktivních uživatelů měsíčně a 11 miliony denních aktivních uživatelů po celém světě. Kromě jiného nabízí možnost osobního koučování nebo interakci s jinými uživateli, což mění tradiční pohled na zdraví, kondici a cvičení.

Díky Samsung Pay si mohou uživatelé Galaxy S8 nechat peněženku v zadní kapse kalhot a využít telefon jako digitální peněženku, kterou lze použít prakticky kdekoli, kde se používá kreditní nebo debetní karta. S více než 870 bankovními partnery, zpracovala služba Samsung Pay k dnešnímu dni více než 240 milionů transakcí.

Balení obsahuje jako příslušenství nová sluchátka AKG od společnosti Harman, která zajišťují nepřekonatelnou kvalitu zvuku. Tato sluchátka mají praktické hybridní uchycení do uší pro lepší potlačení hluku a jsou vyráběna z kovolátkového materiálu, odolného proti zamotání.

Tiskové zprávy . mobily

Diskuse