Dvoudílný notebook 2v1, 13.3'' tělo s vojenskou normou odolnosti, Toshiba Portégé X30T-E

18. 9. 2018 06:15    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Zaměřený je na firemní využití, pro často cestující manažery, kteří vyžadují kombinaci notebooku a tabletu. Nabízí porty v plné velikosti a plnohodnotnou klávesnici. Udaná výdrž na baterii dosahuje 15 hodin. Oficiální zpráva zatím hovoří o procesoru Intel Core 8. generace, ale schází bližší upřesnění, takže lze jen spekulovat.

Dvoudílný notebook 2v1, 13.3'' tělo s vojenskou normou odolnosti, Toshiba Portégé X30T-E

Podle názvu by se mohlo zdát, že bude podobný modelu Portégé X30-E, ovšem k tomu mu v označení schází písmeno ''T''. Oficiálně se jedná o nástupce modelu Z20t (viz naše starší recenze), který už byl stažen z prodeje.

Magneziové tělo notebooku ve své konstrukci využívá inspiraci ze struktury medové plástve. Celková hmotnost zařízení včetně klávesnice s porty činí 1399 g, s lehčí cestovní klávesnicí 1189 g. Samotný tablet váží 799 g.

Toshiba Portégé X30T-E - rozložený notebook s příslušenstvím
Toshiba Portégé X30T-E - rozložený notebook s příslušenstvím

Dotykový displej o velikosti 13.3", s antireflexní úpravou, nabízí Full-HD rozlišení a výrobce uvádí vysoký jas i pro práci venku. Pevnost tabletu i odolnost displeje, zvyšuje Corning Gorilla Glass. Kromě prstů půjde displej ovládat i volitelným dotykovým perem Toshiba Universal Stylus Pen s technologií Wacom AES Pen.

Toshiba se chlubí splněním vojenské normy MIL STD 810G a zátěžovými testy ve zkušebním ústavu TÜV Rheinland Institute, kde prošel prověrkou H.A.L.T. (Highly Accelerated Life Test), která simuluje tříleté intenzivní používání. Ochranu dat zlepšuje snímač otisku prstu nebo volitelné ověření obličeje. Toshiba také tradičně nabízí svůj vlastní BIOS s mnoha bezpečnostními funkcemi.

Informace o HW vybavení jsou zatím velmi strohé, vedle výše zmíněného procesoru se omezují na údaj o LPDDR3 operační pamětí a SSD. Volitelný má být LTE modem. Uvedená fyzická rozhraní jsou 2x USB 3.0, Gigabit LAN, VGA, HDMI a USB Type-C, který zároveň slouží jako napájecí konektor. Baterii údajně půjde během půl hodiny nabít na další 4 hodiny provozu.

V Evropě má být dostupný během následujícího měsíce. Ceny a konkrétní konfigurace pro český trh však zatím zůstávají utajeny.

Krátké zprávy . Představení . Monitor trhu

Diskuse