4G řešení od T-Mobile

18. 7. 2008 10:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Společnost T-Mobile rozšiřuje svou nabídku o nový univerzální 4G USB modem, který lze využít pro vysokorychlostní internetové připojení doma i na cestách. Nevelké a snadno přenosné zařízení s líbivým zevnějškem podporuje moderní technologii UMTS TDD, která je v rámci služby „internet 4G“ k dispozici údajně již v celých 80 městech na území ČR. Modem naštěstí zvládá i pomalejší datové technologie jako GPRS či EDGE, přičemž zde je pokrytí na našem území téměř stoprocentní.

4G řešení od T-Mobile

Rychlost přenosu se v případě zmíněných tarifů může vyšplhat až k poměrně pěkným 1,5 Mb/s, což ale v reálu - vzhledem k vytížení sítě operátora - bude pravděpodobně znamenat necelý 1 megabit za vteřinu.

Nutno dodat, že k zprovoznění tohoto udělátka nepotřebujete žádnou dodatečnou síťovou kartu. Potěší také fakt, že pro napájení stačí konektor USB, takže odpadají starosti se zásuvkou navíc. Na druhou stranu rozhodně zarazí mamutí cena, která číní 7 499 Kč za 4G zařízení a necelých 500 Kč měsíčně za základní tarif s rychlostí (až) 256Kb/s a FUP 2GB.

Je jasné, že časem cena klesne, ale otázkou zůstává, zdali se to při současném pokrytí vyplatí...

Zdroj: tisková zpráva společnosti T-Mobile ČR

Krátké zprávy

Diskuse