Náhlý konec prodeje desktopů

1. 4. 2012 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Šonka

Hackeři ze skupiny Anonymous zveřejnili na internetu důvěrné informace, pocházející od vedení nejrůznějších technologických společností. Mezi různými pikantnostmi a legračními hesly do počítačů šéfů velkých firem bylo možné najít mnoho zajímavých informací ohledně plánů těchto firem. Téměř všechny měly jedno společné - velcí výrobci chystají v tomto roce okamžitý konec výroby desktopů!

Postupný pokles prodeje odpovídá trendům, kdy prodeje mobilních zařízení neustále stoupají na úkor desktopů, ale úplné a náhlé zastavení výroby je přeci jen nečekané.

Oslovení manažeři nadnárodních společností na otázky na toto téma reagovali dost překvapeně, avšak postupně přiznali, že je to pravda: „Desktopy se stále prodávají, ale jejich prodeje klesají a náklady na vývoj a distribuci se již stávají příliš veliké. Rozhodli jsme se proto tento směr ukončit a soustředit všechny své síly jinam.“ Říká například Huang-He, ředitel jednoho z největších producentů počítačů. Podobně reagovali i oslovení ODM (Original Design Manufacturer) výrobci: „spotřeba materiálu, potřeba strojů a využití logistických i skladových složek – to vše rapidně klesá s ukončením výroby desktopů a proto tento krok vítáme. Na transport materiálu a vyrobených notebooků stačí lidé – notebooky jsou lehčí. Ušetříme tak za stroje.“

Tyto informace jsou nanejvýš překvapivé, takových zpráv za rok mnoho nebývá. Ovšem dnešní datum ledacos objasňuje.

Krátké zprávy

Diskuse