Microsoft zveřejnil cenu svého tabletu Surface RT

17. 10. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Ceny chystaných tabletů se objevili s obchodě Microsoft Store, odkud však byly tablety za nedlouho odstraněny. Tablety se v prodeji objeví s uveedním nových Windows za cenu začínající na 499 USD.

Microsoft zveřejnil cenu svého tabletu Surface RT

Na necelých 500 USD Vás přijde 32 GB varianta tabletu, za dalších 100 USD dostanete k tabletu navíc kryt displeje/ bezdrátovou klávesnici. Microsoft má v nabídce také 64 GB model, který bude stát 699 USD.

Pro porovnání Microsoft si za svůj 10,6" tablet v 32 GB variantě s Windows RT účtuje stejně jako Apple za 9,7" iPad a 16 GB a iOS.

Hardwarově tablet od Microsoftu nebude žádně ořezávátko, bude mít k dispozici čtyř jádrový procesor Nvidia Tegra 3 a 2 GB RAM. Mezi další výbavou tabletu najdeme slot na microSD kartu, port USB 2.0, micro HDMI port a 31,5 Whr baterii, dvě kamery a integrovaný stojánek. Displej nabídne klasické HD rozlišení, objevují se však zprávy, že by Microsoft mohl později přijít i s tabletem s Full HD rozlišením. Tablet je vysoký 9,4 mm a váží 680 gramů.

Pokud Vás zaujal hardware tabletu, ale raději než Windows RT byste na tabletu provozovali Android či iOS, s velkou pravděpodobností to nebude možné (i když cesty nezávislých vývojářů jsou nevyzpytatelné), jelikož díky velké míře zabezpečenosti, nebude možné na tabletu žádným snadným způsobem bootovat jiný systém.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse