Asus shrnul novinky mezi notebooky pro zbytek roku

20. 6. 2014 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Firma Asus je jedním z největších výrobců počítačů se širokým portfoliem; nyní ukazuje novinky téměř ve všech svých řadách.

Asus shrnul novinky mezi notebooky pro zbytek roku

První budou ASUS Transformer Book T200TA a T100TA. Modely kombinují 11,6 palcový notebook a tablet v jednom těle. Klávesnice bude sloužit jako dokovací stanice a kromě disku v ní budou i všechny potřebné konektory. Jako procesor bude použit Intel Atom (Bay Trail-T). Menší model T100TA má pouze menší displej 10 palců a vydrží déle na baterii, až 11 hodin na rozdíl od 9 hodin u většího sourozence.

Mezi prémiové modely patří nový ASUS Zenbook UX303. Ten v hnědém kovovém těle nabídne displej s QHD+ rozlišením 3200x1800 pixelů. O výkon se stará Intel Core i7 spolu s GeForce GT 840M. Určitě zaujme i značkové audio Bang & Olufsen.

Mezi multimediální modely střední třídy patří ASUS N551 a N751. U nich Asus vyzdvihuje především kvalitní zvuk Bang & Olufsen a SonicMaster Premium technologii, v těle najdeme i subwoofer pro basové tóny. Větší N751 má FullHD IPS displej menší N551 dokonce i 4k rozlišení. Je to poměrně zajímavé, že se vyšší rozlišení dává spíš do menších displejů. Konfigurací bude víc, ale budou založeny na produktech Intel a Nvidia.

Poslední kategorií jsou herní modely ROG (Republic of Gamers). Nové modely G551 a G771 se liší především velikostí úhlopříčky (15,6 a 17,3 palců) Menší model opět nabídne až 4k rozlišení, větší model „pouze“ FullHD. Hardware bude od Intelu a Nvidie, tedy Core i7 a GeForce GTX 860M. Herní modely ROG vynikají i kvalitním chlazením a zvukovým výstupem.

Všechny modely se objeví už během prázdnin, nebo brzo po nich. Cena se bude samozřejmě odvíjet od konfigurace a řady.

Zdroj: Asus

Krátké zprávy

Diskuse